Следва

Who's that girl?

За или против дългата прозрачна рокля на Карин Ройтфелд?!

Изпадаме в дилема, гледайки снимките от партито Bazaar Icons...

All fashion преди 7 години

Изпадаме в дилема, гледайки снимките от партито Bazaar Icons. И след като вече дадохме своите оценки за няколко от най-известните представители на събитието, спряхме отново поглед върху Карин Ройтфелд. Тази изумителна жена със своя непоклатим усет за стил породи дилема в женската ни редакция и раздели на две мненията по повод една от роклите, с която се появи на откриването на партито, а именно това бижу на Givenchy.

Ето и накъде се накланят несигурно везните:

Габриела

Погледнато през очите на самопровъзгласил се моден разбирач с влечение към критиката, основаваща се единствено на лично мнение, тогава, да, визията на бившата главна редакторка на Vogue Paris и настоящ глобален моден директор на Harper's Bazaar, може да изглежда неуместна. Истината обаче е, че Карин Ройтфелд е велика. На почти 62, тя икона от световна величина, която създава, владее и учи на мода по един изключителен и рядко срещан начин. А всеки който не е чувал особено много за нея, е редно да замълчи, поне за да не се излага. Визията на Карин за Bazaar Icons партито е не само великолепна, но и иконична за нейния, разпознаваем навсякъде, стил. А изборът на сандал за роклята наистина ме остави без думи, по-добре не можеше да бъде направено...



Миглена А.

Карин Ройтфелд, излишно е да разтегляме колко е велика и недостижима в сферата на модата. Фактите са си факти, също както и огледалото не лъже, а възрастта може да се скрие....само частично. Прекрасна е за своите 62 години, но тази прекрасност е хубаво да се поставя в подходящата рамка. Независимо с какво и как някой си е извоювал правото да оставя своя личен подпис със стилът, класата и доказания си почерк, с годините е хубаво да осъвременяваме така наречения “личен подпис”. А именно, прозрачна рокля с животински принт, впита и подчертаваща нещо, което някога е представлявало изкушение за мъжките погледи, понастоящем е доста възможно да предизвика обратната реакция. И без да задълбавам много в темата, просто не е ок. Модата е до време, стилът е завинаги, а усетът трябва да се поддържа жив, иначе ситуацията става гротескна.

More All fashion