Следва

Директно от ПР-а: Родна красавица подлуди гръцките таблоиди

Амир Косроупур в Чешкия център: New American Works + Improvisation

На 19 септември от 21:00ч. в Чешкия център на „Раковски“ 100 радио фестивалът „Аларма Пънк Джаз“...

Music преди 7 години

На 19 септември (понеделник) от 21:00ч. в Чешкия център на „Раковски“ 100 радио фестивалът „Аларма Пънк Джаз“ на програма „Христо Ботев“ ще зарадва почитателите на съвременната авангардна музика със солов концерт на американския пианист и композитор от ирански произход Амир Косроупур. Програмата включва творби на Стеван Ковач Тикмайер и Амир Косроупур, както и импровизационна част.

„Неудържим замах, непретенциозна директност, железни пръсти“ – така описват концертите на Амир Косроупур в „Лос Анджелис Таймс“.

Музикалната история на Косроупур е доста богата – образование, започнало в най-ранно детство в Южна Калифорния, продължило в Канзаския университет, а после и в Manhattan School Оf Music, където Косроупур защитава докторат; следват соло-рецитал в Steinway Hall в Манхатън, включващ американска музика, писана след 1975г., Деветата симфония на Бетовен, изсвирена от вътрешната страна на клавиатурата (като пианистът стои в специално изрязана за целта дупка в корпуса на рояла), колаборации с театрални компании – с ТАСТ в Ню Йорк, с Shana Cordon Theatre и Quake Theatre в Боулдър, Колорадо, с Маргарита Блъш в Кънектикът; пиано-дуото Corky Has A Band (с пианиста Дейвид Бруум), чийто нов албум The Brimstone Project е амалгама от препарирано пиано, електроники и семпли от гласа на гневен проповедник.

Амир Косроупур е в България като участник в спектакъла „Разгръщане“ на Маргарита Блъш (Мансфилд, Кънектикът), част от програмата на фестивала „Панаир на Куклите“ (на 16 септември от 16ч. в Театъра на Армията, виж тук, а радио фестивалът „Аларма Пънк Джаз“ на програма „Христо Ботев“, в рамките на който ще изнесе соловия си концерт New American Works + Improvisation, е платформата, препоръчана му от самия Тикмайер. След концерта „Аларма Пънк Джаз“ ще обяви и цялостната си програма до края на 2016г.

БИЛЕТИ:

8 лв - предварителна продажба в системата и на касите на Eventim

10 лв - на входа на залата преди концерта

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:

www.facebook.com/alarmafest
www.amirpiano.com
www.sofiapuppet.com
bnr.bg
binar.bg/player/punk-jazz

Facebook събитие

YOUTUBE:

Amir Khosrowpour: Villa Improv Deelight Pt.1

Amir Khosrowpour: Make Love Beats, Part 1 

Amir Khosrowpour plays Phrygian Gates

Corky Has a Band - The Corkies: Oscars Prequel

Teaser 4: Joan Rivers



Superliminal Sonata - Corky Has a Band



CORKY BOOM BOOM - Corky Has a Band 

More Music