Следва

Киномания 2016 почита легендарни режисьори

Носителят на Пулицър - Стоян Ненов със самостоятелна изложба във Фотофабрика

Стоян Ненов е следващият български фотограф, който тази година Фотофабрика представя в програмата си, посветена на конфликтите...

Events преди 7 години

Стоян Ненов е следващият български фотограф, който тази година Фотофабрика представя в програмата си, посветена на конфликтите.

„1/320 от секундата“ е първата самостоятелна изложба на Стоян Ненов, която показва част от работата му на фоторепортер на Агенция Ройтерс по отразяването на живота на бежанците – тяхната съдба, сблъсъците помежду им и с местната власт, ежедневието в палатковите лагери. Фоторепортерът на Reuters е и първият българин носител на наградата „Пулицър“. Отличен е заедно с колегите си от фотоотдела на агенцията: Янис Бехракис и фоторепортерите от New York Times Маурисио Лима, Сергей Пономарьов, Тайлър Хикс и Даниел Етер в категорията „Снимки от извънредните новини“. Признанието идва след работата им по отразяването на драмата на стотиците хиляди имигранти, пристигащи в Европа, загубвайки всичко, понякога дори и собствения си живот.

1/320 от секундата е една от популярните настройки на скоростта на фотоапарата. Тя е универсална и гарантира до 90% успеваемост при снимки на хора в движение. „Хората в движение“ са и фокусът на изложбата на Стоян Ненов. Понякога движението ги спасява, друг път то е единственото състояние, в което са себе си. И именно тогава, в тази 1/320 от секундата, човекът среща човека.

Откриване: 20 септември (вторник), 18.30 ч., Чешки център

Чешки център се намира на ул. „Г. С. Раковски“ 100
Работно време: понеделник – петък, 10.00 – 19.00 ч.
Вход: свободен
www.sofia.czechcentres.cz

Повече информация за програмата и гостите:
fotofabrika.org/bg; www.facebook.com/festivalfotofabrika

Фестивалът е част от календара на културните събития на Столична община за 2016 г. и подкрепя кандидатурата на София за Европейски месец на фотографията.

Организира го Фондация “Фотофабрика” заедно със софтуерната компания EVERMORE.. Провежда се съвместно с Френския институт в България и с подкрепата на: Столична община, Столична програма „Култура“ и УниКредит Булбанк.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?