Следва

Emmy Awards 2016: Кой какво облече

FASHION STARTER: Пол Андрю - мъжът, който познава съкровените желания на жените

Роден в Англия, базиран в САЩ, безсрамно млад и успешен...

All fashion преди 7 години

Роден в Англия, базиран в САЩ, безсрамно млад и успешен. Пол Андрю твори чудеса... тоест създава обувки, основно дамски модели, което предизвиква възхищението ни от първия момент. През 2013 година се появи самостоятелната му линия, а днес той е новият главен дизайнер за женската линия на Salvatore Ferragamo. След като италианската модна къща се сбогува с добре познатия си творчески директор Масимиляно Джорнети през март, от всякъде запълзяха слуховете, че именно британецът ще заеме поста. Няколко месеца по-късно можем само да се радваме, че не е само слух.



“За мен е голяма чест да бъда поканен в екипа на Salatore Ferragamo и да се занимавам с женската линия, от която и марката стартира.”
споделя пред медиите дизайнера.



Пол влиза в играта веднага и ще е част от колекция Есен/Зима 2017 на бранда. Съвместно с новото начинание, дизайнерът ще продължи да лансира своята собствена линия, която за три години се радва на награда CFDA/ Vogue Fashion Fund и CFDA Swarovski Award за Аксесоари и Дизайн.



Миналата събота той представи колекцията си на New York Fashion Week и сподели, че работи върху обувки за Vera Wang и DVF. Очевидно младият дизайнер не се спира и за момент и поглеждайки назад в биографията му си обясняваме лесно защо. Петнадесетте години стаж при някои от най-големите имена в модната индустрия като Donna Karan, Calvin Klein, Narciso Rodriguez и Alexander McQueen са развили творческия му потенциал до момента, в който се е почувствал готов да лансира своя собствена марка. Самият Пол нееднократно прави изказването, че успехът му не би бил толкова бърз и категоричен без този безценен опит.



Почеркът на дизайнера е смел и разпознаваем. Експериментите с материи и цветове не го притесняват. Изполва първокачествени материали от Италия, а моделите се изработват на ръка. Нещо повече, преди да стартира с първата си колекция, находчивият британец е съобразил, че старите оразмерявания, които от десетилетия се използват масово от дизайнерите за създаването на женски обувки, днес не са напълно актуални. Самия той е направил изследване в световен план, за да разбере какво пасва идеално, отчитайки факта, че все повече жени се занимават активно със спорт, която води до някои промени в стандартите при изработката на обувките. Не след дълго известни личности започват да припознават дизайнера и да се появяват с негови произведения, което го изстрелва по-нагоре по стълбата.



Пол споделя, че, за себе си, намира вдъхновение в еклектичните неща: модерно изкуство, класически филми и екзотични места. Но твърди, че водещото му вдъхновение си остава индивидът, а луксът и комфортът задължително вървят ръка за ръка.
 

И за да задоволим любопитството си, се разравяме още малко и стигаме до детството на дизайнера. Израства заобиколен от богати тъкани в работилницата на баща си - мебелист на кралицата в Уиндзор. Всичкият този кралски разкош и мебели от златните епохи на изкуството, в неговото детство, най-вероятно определят посоката, в която се развива живота му. След тези толкова определящи първи години от живота си, Пол решава да се посвети на модата и учи моден дизайн в Лондон.
Сред най-големите музи на дизайнера са Кейт Бланшет, Лупита Нионго и Джесика Частейн, олицетворявайки образа на перфектната жена: талантлива, мислеща и елегантна.

 

За Пол Андрю тепърва ще се чува още много. Здраво нагазил в модните среди сме сигурни, че няма да ни разочарова и ще запази това почти задъхващо темпо на неспирния си творчески устрем.

Желаем му успех!
 






More All fashion