Следва

Дизайн за вдъхновение: Патриция Уркиола и ретро шик в Room Mate Giulia, Милано

Как да се спасим от силната болка във врата

Мария е 33-годишна фризьорка...

Health преди 7 години

Мария е 33-годишна фризьорка с 3 деца, 2 кучета и съпруг, (който работи в нефтопреработвателната промишленост). Тя се събужда в понеделник сутринта със схванат врат и си казва: „Сигурно съм спала накриво”, взима Ibuprofen и продължава с обичайните си дейности. По време на работа, няколко часа по-късно, докато реже косата на една от любимите си клиентки, изведнъж дясната й ръка започва да се схваща и да усеща мравучкане. Тя отнови си мисли „Какво толкова направих?”

Тези първоначални симптоми са предупредителни знаци за Мария. На този етап за нея е много важно някой да прегледа гръбначния й стълб преди да стане по-лошо. Дали Мария ще търси специалист? Отговорът е „Не” – тя продължава да работи като фризьор, грижи се за децата и продължава да води обичайния си начин на живот, докато един ден не губи чувствителност в дясната си ръка. В този момент тя вече не може да работи като фризьор, защото не може да работи с ножицата. Отчаяна, тя започва да търси решение, съвети от приятели, мнения във форумите онлайн. След дълго лутане и непрекъсваща болка Мария си прави обстоен преглед и рентгенова снимка и разбира, че има обръщане на извивката във врата, което именно е причина за болките й.

Болките във врата ни спохождат независимо от възрастта, пола или ежедневието ни. Много често ги пренебрегваме, независимо, че споделяме с близките си или решаваме да се движим повече. Забравяме, че тя – болката си има причина и с временно решение ние всъщност не я отстраняваме. Ето затова е добре да се посъветваме със специалист. Тя има много лица – може да е болка във врата, скованост и изтръпване на ръцете и дланите, главоболие или мигрена. Болката във врата или ограничаването на подвижността в тази зона може да се появи и в резултат на по-голямо от обикновено мускулно напрежение, преохлаждане, сън в неудобно положение или голямо физическо натоварване. Тя може да премине самостоятелно след един ден, но ако не намалее, а се засилва, трябва да потърсим терапевт. Когато държим продължително главата си в неудобно положение, ние предизвикваме болката в шията. Ако се откажем от лошите навици, можем да преодолеем ограниченията на начинa ни на живот и да се избавим от тази болка. Необходимо е само всеки ден да правим упражнения за шията и разбира се да организираме правилно работното си място.

Има няколко изпитани начини за разтягане на врата в шест посоки, което е чудесен начин да загреем мускулите и да облекчим болките във врата. В новооткритата в София Американска клиника за гръбначни заболявания, терапевтите учат пациентите на това разтягане като част от повечето посещения:

-Долепете ухо до рамото си и от двете страни
-След това завъртете главата си на 45 градуса и наклонете глава напред и после назад и в двете страни.


 


Американска Клиника за гръбначни заболявания се намира на адрес:

бул. Джеймс Баучер № 76-А
София, България 1407

Тел.: +359 2 492 5958

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.