Следва

История на спиралата: 100 години обем и красота

Fashion Battle: Унисекс очилата или всяка жаба да си знае гьола?!

Назаем от гардероба Му от тренд се превърна в тенденция, вълна, която заля смело женската част на това, че и на съседното полукълбо...

Beauty News преди 7 години

Назаем от гардероба Му от тренд се превърна в тенденция, вълна, която заля смело женската част на това, че и на съседното полукълбо. Напълно либералното женско общество може да си позволи всичко от класически мъжки панталон с ръб, до вратовръзка и да е отново секси. Даже повече от обикновено.

Питаме се обаче остава ли нещо типично женствено по нас, в гардероба ни изобщо. Макар аксесоар, който без да се налага да е розов да крещи: Тя, а не Той. И спираме поглед върху слънчевите очила. Които по принцип носят често етикета унисекс. Някои дизайнери обаче упорито продължават да създават модели, които имат форма, която би стояла нелепо върху мъжко лице. Или добавят блясък по рамките, немислим за мъжки аксесоар.

И така днес двама от нас влизат в лек "двубой" по темата. Слънчевите очила: унисекс или не?! И двете гледни точки:


Александра Рамирез

Мъжките модели винаги са ме привличали. Още повече, щом става дума за аксесоари – обожавам изчистени, недвусмислени модели, които да закотвят стилово целия ми аутфит. Като човек, имащ нужда от малко диоптър, за да се ориентира наоколо, очилата са абсолютно задължителен аксесоар. Фен съм на Tom Ford, YSL, Dior, Ray Ban и притежавам по чифт от всеки тях. Но идва един момент, в който са ми абсолютно недостатъчни и наложително преравям абсолютно всички сайтове, оптики, магазинчета и естествено шкафчето на моя любим. Че знае ли човек – те, мъжете – купуват и забравят! Както винаги се оказвам права, а находката ми е винтидж модел с незнаен произход, изглеждащ приблизително така:



Миглена А.

Аз поддържам, че more femine е жизненоважна необходмост при избора на аксесоарите. Достатъчно се увличаме по boyfriend дънки, блейзъри, ризи. Направо отмъкваме всичко, което ни хареса от гардероба Му. Поне при аксесоарите, малко повече женственост никога не е излишна. И тъй като говорим за слънчеви очила, леко издължените котешки рамки и малко блясък ми пасват идеално. Продължавам да нося всичко от неговия гардероб, но очилата са си запазена женска територия.  

Анкета

Fashion Battle: Унисекс очилата или всяка жаба да си знае гьола?!

Носиш ли унисекс очила?

More Beauty News