Следва

Хубава кожа за пътуващи момичета - най-важните правила!

История на спиралата: 100 години обем и красота

Много неща се променят за 100 години. От началото на 20-и век до днес, тенденциите в грима са преминали през какви ли не крайности...

Hair преди 7 години

Много неща се променят за 100 години. От началото на 20-и век до днес, тенденциите в грима са преминали през какви ли не крайности. А спиралата? Тя си остава толкова важна, колкото и преди век. Вижте какво сме пропуснали в еволюцията на една от любимите ни козметики...

"В погледа на една жена се крие нейното тайно оръжие."

Икони: Мери Пикфорд, Бети Дейвис



В началото на века гримовете не са толкова достъпни. Mascara се появява едва през 1915 година. Не всички жени се осмеляват да сложат на дискретните си мигли нещо, което досега не е изпробвано. По това време тази козметика е далеч от удобството и единствените жени, които я носят, са екранните звезди и дамите на нощта.

Това десетилетие е изключително скромно за модата и поведението на жените. Тенът на кожата и гримът са считани за ненужни и дори крайно неподходящи за една дама.

Икони: Глория Свенсон, Клара Боу



В началото на това десетилетие жените започват да разчупват шаблона, особено що се отнася до бюти рутините. Въпреки всички забрани до този момент, в началото на 20-те те започват да работят и да усещат свободата си.

Постепенно се разпространяват филми, разширява се обсега на кинозвездите и започва миграцията на американците от фермите към големите градове. Гримът вече е по-широко достъпен, все по-модерен. Жените се осмеляват да потъмняеат очите си със сенки и, разбира се, със спирала.

Икони: Грета Гарбо, Мей Уест, Мирна Лой



Казано с насмешка, след голямата икономическа криза през 1929 година, когато се сриват всички пазари и последващата голяма депресия, веждите на жените изглеждат толкова тънки, колкото е и икономиката по това време. Над една четвърт от трудоспособното население е без работа, ужасяващата суша причинява земеделска криза и хоризонтът пред жените не е особено чист.

При онези, които разполагат с финансови средства, не възникват проблеми, но жените, които са свикнали да отделят съвсем малко от бюджета си, за да се разкрасяват, страдат сериозно.

Икони: Ингрид Бергман, Лорън Бекол, Люсил Бол



В началото на Втората световна война жените работят на големи тълпи и не до голяма степен са управлявани от мъжете си. В същото време се пропагандира идеята, че дамите трябва да са красиви! Подчертани очи, ярко червени устни.

Икони: Одри Хепбърн, Мерилин Монро, Елизабет Тейлър



Слава Богу! В края на 40-те години вече си имаме Мерилин Монро и оттогава насам котешкият поглед се превръща в тотален хит.

Тази тенденция се адаптира дори и от големите филмови продукции като "Римска ваканция" и "Сабрина".

Икони: Туиги, Брижит Бардо, Иди Седжуик



Време на изключително дълги изкуствени мигли. Акцент в 60-те години правят светлите клепачи, очната линия и дългите мигли с черна спирала.

Икони: Бианка Джагър, Лорън Хътън, Кристи Бринкли



През 1970 година гримът почти изчезва от лицата на жените. Външният им вид се състои от малко неутрална сянка и минимално количество спирала.

Икони: Даяна Рос, Мадона, Дона Самър



Колкото повече, толкова повече! Или излишъкът се завръща...
Силни, пигментирани цветове, розово, лилаво, златно. Акцентът в грима пада върху блясъка и аксесоарите.

Икони: Кейт Мос, Уинона Райдър, Гуинет Полтроу



Колкото по-малко, толкова по-добре! Времената наистина драстично се променят.
За едно десетилетие нещата изглеждат по-променени, отколкото някога бихме предполагали... Неутрални тонове, почти никакви аксесоари. Просто чиста красота. Кейт Мос е олицетворение на онази визия, която и до днес не престава да бъде актуална. Елегантен външен вид, черна спирала и бледо-розово или кафяво червило.

Икони: Дженифър Лопез, Ким Кардашян, Мадона



В началото на новия век нещата не се различават особено от предишното десетилетие. Блясък и неутрални тонове с акцент върху бижутата. Миглите отново са дълги, изкуствени и наситени с черна спирала.

Икони: Кара Делевин, Лили Колинс, Джулия Ройтфелд



Днес светът е козметика. Burberry, Chanel, изобилие от продукти, с които жени като Кара Делевин създават ново поколение мода. Днес на пазара можем да намерим толкова много продукти за поддържане на миглите, за да спрем да използваме изкуствените такива. Потъмняваме и попълваме веждите си и изобщо подобряваме външния си вид многократно по-лесно.

More Hair