Следва

45 кадъра, заради които не можем да прежалим Анджелина и Брад

Дизайн за вдъхновение: Патриция Уркиола и ретро шик в Room Mate Giulia, Милано

Испанският интериорен дизайнер Патриция Уркиола е главният виновник за ярките цветови решения в новия хотел в Милано – Room Mate Giulia...

All About Life преди 7 години

Испанският интериорен дизайнер Патриция Уркиола е главният виновник за ярките цветови решения в новия хотел в Милано – Room Mate Giulia. Мебелите са от италианската марка Cassina.

Уракиола, която е назначена за главен art директор на Cassina в края на 2015г., създава цветен интериор, предназначен да отразява индивидуалността на смелото дизайнерско решение.

„Room Mate Giulia отразява същността на Милано.”, споделя дизайнерката. „Интериорът е нов, свеж, забавен и приветлив.” „Хотелът е отражение на града чрез своите цветове, материали, картини, ирония, смесицата от различни езици, а също така и неговата строгост”.

Хотелът е разположен в сграда от края на 19 век, точно срещу популярния площад Piazza del Duomo.

Розовият мраморен площад е друго ключово въздействие върху интериорните решения и по-специално върху материалите, използвани за изграждане на лобито. В комбинация с традиционни теракотени плочки от Ломбардия, които обвиват извита стена, се създава уникален триизмерен ефект.




Всички 85 стаи в хотела са проектирани така, че да създават усещане за домашен ретро уют.

Таваните са бели с геометрични фигури, което е препратка към градските графични изкуства. Стените пък са боядисани в приглушени нюанси като мъхесто зелено и цвят на патешка яйчена черупка.



Основателят на Room Mate Hotels е бившият професионален ездач Кике Сарасола. Той описва хотела като „перфектната комбинация от оригинален дизайн, фешън, лукс и архитектура.”


Откакто е на позицията art директор на Cassina, Уракиола значително съживява италианската марка. Тя пуска на пазара обновена версия на креслото Utrecht, проектирано от Герит Ритвелд през 1935 г., тапицирано в цветен, геометричен текстил по дизайн на холандския дизайнер Бертян Пот.



Освен това тя преправя шоурума на Cassina в центъра на Манхатън и пуска нова серия продукти, които са съотнесени към 90-та годишнина на марката.

More All About Life