Следва

Мъж за милион от Paco Rabanne

Питай ме, питай ме. Идеалният продукт за моята млада кожа

Комедоните се появяват най-често по кожата на носа , челото, брадичката и понякога от вътрешната страна на ухото...

Hair преди 14 години

"Мили beauty редактори,

Имам чувствителна кожа с тенденция към омазняване в Т-зоната и образуване на комедони. Искам серия продукти с добър и подчертано дълготраен ефект.

Благодаря,
Рената, 24г., София"

"Проблем, моля помогнете!
Не знам дали заради безумно мръсния софийски въздух или поради липса на някакъв вид хранителни вещества, но за 21 години за пръв път ми се случва кожата ми да изглежда така – неравен тен и запушени пори, които предизвикват неприятни възпалени комедони. Какво да правя? Благодаря ви предварително.
Грета, на 21 години"

Oтговор на въпросите: Иванка Иванова – Експерт Продажби Estee Lauder

Здравейте Грета и Рената,

Комедоните се появяват най-често по кожата на носа , челото, брадичката и понякога от вътрешната страна на ухото, това се дължи на уплътнен секрет на мастните жлези. При нормално функциониране на кожата отделяната от жлезите мазнина излиза на кожната повърхноста, за да я направи и запази мека и еластична.

При смущения във функцията следствие на факторите на околната среда, хормони и други се появяват функционални смущения и тази мазнина не може да излезе от каналите на жлезите и остава в тях. При по-нататъшна секреция на жлезата се достига до натрупване на мазнина, а с това и до разширяване на пората.

Мъртвите клетки, смесени с отделените и изсъхнали секрети на мастните жлези, запушват изходните пътища на каналчето и така се появяват черните точки. За съжаление мастните жлези не спират да отделат секрет. Така се стига до разширяване стените на каналчето, при което свойствените на тялото химични вещества и кожни бактерии предизвикват образуването на възпалителни инфилтрати, често пъти във вид на подутина и малки гнойни пъпки. След като гнойта пробие навън остава тимно пигментно петно. За отстраняването на тези несъвършенства ви препоръчвам:

Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher е клинично тестван в САЩ и Азия.
Напрегнатият начин на живот, климатичните промени и ежедневния стрес, разрушават кожата като я правят суха, мътна и със сухи люспички. Като се стимулират естествените процеси на обновяване, кожата става видимо по-гладка и здрава.

Проучванията на Estēe Lauder показват, че запушването на порите и появата на черни точки се дължи на натрупване на нечистотии и себум в порите, които потъмняват при оксидацията от въздуха.
Изследователите на Estēe Lauder откриват, че увеличаването на порите по повърхността на кожата се причинява от притискане на стените на порите. Когато пората е запушена естествената секреция на себум се блокира и не може да излезе извън пората, в резултат на което тя се подува, разширява и изглежда по-голяма.

Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher е тестван на група жени, два пъти дневно. Наблюдавани са следните резултати – моментален ефект, след 2 седмици и след 4 седмици на тестването.
• Моментални резултати!
Уникалните изглаждащи полимери на Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher почистват уголемените пори отвътре веднага след нанасянето, като се наблюдава до 1/3 намаляване размера на порите.
Тестовете показват и 69% избистряне на тена, веднага след нанасянето.
• След 2 седмици
След двуседмична употреба на Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher се забелязва значително подобряване на цялостния вид на кожата и до 39% намаляване на черните точки.
• След 4 седмици
След четириседмична употреба на Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher се наблюдава 69% намаляване на размера на порите и видимо по-гладка кожа.

Новият Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher – продукт с бързо действие, който дава най- драматичните резултати, за подобряване повърхността на кожата.

Бързодействаща не киселинна технология и революционна видимо намаляваща размера на порите формула на Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher помага на кожата да придвижи нагоре към повърхността по-здравите и свежи кожни клетки, като прави уголемените пори почти незабележими, като открива една невероятно ясна, мека и прозрачна кожа.

Основните функции на Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher са:
- Помага да се активират естествените процеси на обновяване на кожата, за видимо по-гладка, по-мека и равномерна кожа.
- Отпушва порите.
- Прониква в порите, като им помага да се освободят от натрупаните нечистотии и себум, като така им помага видимо да намалят размера си.
- Моментално изглажда повърхностните несъвършенства като фини линии и бръчки.

Как действа?

Благодарение на уникална комбинация от технологии Estee Lauder разработи продукт , който изглажда кожната повърхност по един драматичен начин, намалява размера на порите и прави кожата видимо по-мека, гладка и здрава:

Некиселинна технология с активно действие, съдържаща 3X глюкозамин от оригиналната формула на Idealist, както и нови изглаждащи съставки, екстракт от кестен, който подсилва естествените процеси на обновяване, като разхлабва връзките между клетките и така премахва мъртвите клетки по естествен начин. Кожата изглежда по-гладка и по-здрава.

Същата некиселинна технология помага за отпушването на порите , като разтопява „тапичката” от нечистотии и така помага на формулата на Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher да проникне в порите и улеснява постоянното премахване на натрупани мъртви клетки и нечистотии, които запушват порите.

Проучванията на Estēe Lauder показват, че уголемяването на порите по повърхността на кожата се причинява от притискане в стените на порите причинено от натрупванията на себум в тях.

Минимизираща порите технология формулирана с бленда от NDGA – Nordihydraguaiaretic Acid, Marine Algae и екстракт Saw Palmetto действат отвътре в порите, за намаляване на прекомерното производство на себум и така помагат за свиването на порите, като им помагат да изглеждат по-малки.

Мощна бленда от антиоксиданти, екстракт от мая, витамин С и Е, помагат за намаляване на липидната оксидация на себума и така правят порите по незабележими.

Разсейваща светлината технология и уникални изглаждащи кожата полимери изравняват повърхностните несъвършенства и разпръскват светлината от повърхността на кожата, за да я направят видимо по - равномерна.

More from View Sofia

More Hair