Следва

Индийски нахут със зеленчуци

108 години независимост. Честито!

Сто и осем години независимост към днешна дата...

All About Life преди 7 години

Сто и осем години независимост към днешна дата, обявена през 1908 година, на 22 септември, във Велико Търново. “Св. 40 мъченици” е черквата в старата столица, в която независимостта е обявена. Княз Фердинанд прочита манифеста за обявяването й на предварително избраната дата и това се превръща в една голяма крачка за българската дипломация. Манифестът от обявлението е изложен в НИМ специално за празника и изглежда така:



"...Към 3 часа Царят мина, усмихнат, весел, тържествующ. Пак нестихващи “ураа” по заминаващия царски файтон.
Веднага след него небето потъмня. Загърмя. Дъжд почна. Едрите капки разпръснаха народа. Изля се силен, проливен дъжд… Но малкото Княжество вече бе Независимо Царство България.”

Спомените са публикувани в общински вестник “Велико Търново”, бр. 18 и 19, 1940 г. Запазен е оригиналният изказ. Ние също го запазваме.

Честит Ден на независимостта!



 

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 2 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 6 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.