Следва

SUCCESS&THE CITY: Мария Методиева

Класика, обвита в мастило! Кой е Сергей Полюнин?

Лошото момче на балета... най-младият солист на Британския кралски балет... наследникът на Михаил Баришников...

Други преди 7 години

Лошото момче на балета... най-младият солист на Британския кралски балет... наследникът на Михаил Баришников...

26-годишният Сергей не може да се отърве от всевъзможните етикети, с които го заливат колеги, приятели и медии.

Младият украинец, чието име днес е известно в целия свят, няма прецедент на сцената.

Защо ли?

Ако се вгледате по внимателно в тялото му, ще откриете всевъзможни мастилени рисунки. „Лошото момче на балета“ има татуси от глава до пети – нечувано и недопустимо за сцената. На Сергей обаче не му пука. Тялото му сякаш не е от тази Вселена, а движенията му са извънземни.

Кариерата на Полюнин започва едва, когато той е на 4 години. Гимнастиката го омагьосва и по-късно започва да учи във висшия хореографски институт в Киев. Всичко за него върви сякаш по учебник, но той е много повече от обикновен танцьор и балетист.

Миналата година Сергей категорично бе взел решение да се откаже от сцената. За финал на красивия си флирт с балета, той избра музиката на Hozier и песента му Take me to church.

Да, ама не!

Невъзможно е такъв талант да се откъсне безболезнено от призванието си. Видеото на Полюнин стана толкова популярно, че в крайна сметка любовта му с балета не успя да бъде прекъсната.

Въпреки че удивлява с лекотата на движенията си, че вече е всеизвестен и че виртуозна му интерпретация на Take me to church вече има над 16 милиона гледания в YouTube, Сергей се чувства объркан и не може да намери своя път.

„От малък знам, че с всичко трябва да се справям сам“, споделя примабалетистът.

„Защо не намирам посока ли? Защото в бранша ни, а и не само, никой не помага на никого. Ужасно е! Не искам да се занимавам със света на балета повече! Той ми носи само скука и недоволство!“, признава без капка свян бунтарят.

Полюнин разказва, че още едно от нещата, които малко или много го е отказало от балета, е пресата и глупостите, изписани по негов адрес. „Няма значение дали си прав или не. Винаги ще бъдеш лошото момче!“, искрен е украинецът.

Съвсем скоро бял свят видя и документалният филм за Сергей Полюнин – „Dancer“, чиято премиера беше на 16-ти септември. Но самият той си признава, че не желае хората да го приемат просто като танцьор, а като нещо по-важно и по-голямо – ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО.

След грандиозния успех на видеото с танца към Take me to church 26-годишният балетист в крайна сметка не се отказва от сцената. Даже напротив! Връща се в Русия, където играе три месеца – „танцувах без пари, без хонорар, само за да разбера, че наистина обичам балета и танца и че той ме изпълва“.

Вътрешната борба на момчето, което изпъстри класиката с мастило и разби куп правила на сцената, е разказана в красива приказка в документалния филм за него “Dancer“, където се срещаме с един артист, един гений, който се бори със своята професия, със своите собствени разбирания и мечти...

Ние няма да го пропуснем, а ти?

More Други