Следва

Фотографски конкурс „Ние, хората“

МУЗЕЙКО празнува първия си рожден ден с коктейли “ДЪГА” в Европейската нощ на учените

Във вечерта на 30 септември - чак до полунощ - Музейко отваря врати за всички пораснали, защото има двоен повод да празнува...

Events преди 7 години

Във вечерта на 30 септември - чак до полунощ - Музейко отваря врати за всички пораснали, защото има двоен повод да празнува. Със своето второ SCIENCE PARTY на тема ЦВЕТОВЕ, детският научен център отбелязва едновременно първия си рожден ден и Европейската нощ на учените. Програмата на партито ще украси вечерта с цветовете на науката, ще вдигне тост с коктейл “Дъга” и ще предложи музика, селектирана от Ясен Згуровски.

В последния ден на септември, петък, Музейко си припомня своето откриване точно преди една година и кани всички пораснали, които не са забравили да се забавляват умно, на второто научно парти без деца: ЦВЕТОВЕ.

Програмата на ЦВЕТОВЕ ще започне в 19:30 часа, по изключение ще продължи до полунощ и ще убеди дори най-големите скептици, че науката може да бъде не само забавна, но и много красива. Особено след ретрограден Меркурий!

AMUSE BOUCHE - ДЖАКСЪН ПОЛЪК - НАУЧНИ ИГРИ - ЦВЕТНИ ШОТОВЕ

Гостите на партито ще разберат какви са вкусовете на цветовете и еднакъв ли е вкусът на оранжевия и лилав портокал от художниците, готвачите и химиците на Amuse Bouche. За пълно вдетиняване, Музейко кани всички над 18 години да усетят цветовете в експерименталната му работилница за съвременно изкуство, докато капят и пръскат боя в стил Джаксън Полък, демонстрирайки своите заложби в областта на абстрактния експресионизъм. Между интерактивните приказки и научните игри за ум, бързина и съобразителност в изложбите на детския научен център, гостите на второто SCIENCE PARTY ще вдигат тостове с цветни коктейлни шотове “Дъга”, приготвени от опитните бармани на ABSOLUT, които ще показват свойството на течностите плътност.

ЦВЕТОВЕТЕ В КОСМОСА - ЦВЕТНИТЕ СОЛИ НА МЕТАЛИТЕ

По време на партито Музейковците химици отново ще палят огньове! Този път гостите ще научат как горят солите на различните метали, ще се разходят извън орбита, за да разберат какво означават цветовете в Космоса с разказ на един от нашите звездни рейнджъри, младият физик Никола Каравасилев.

Лъжат ли ни очите?
Как възприемаме цветовете?
Имат ли значение цветовете за това как възприемаме света, храната и да! - дори срещуположния пол?
На тези въпроси ще ни отговори Ивайло Славов с втората лекция във вечерта на SCIENCE PARTY: ЦВЕТОВЕ. Публиката ще вземе активно участие в лекцията, а за разкош гостите ще чуят историята на Златка златното момиче, което живяло до оловно-цинковия завод!

Диджей на научното парти ЦВЕТОВЕ ще бъде илюстраторът Ясен Згуровски, който разбира не само от музика, но и от цветове.

Билетите за SCIENCE PARTY: ЦВЕТОВЕ са в продажба на касите в Музейко и онлайн на www.muzeiko.bg с цени за предварителна продажба 15 лв. и 20 лв. на място.



SCIENCE PARTY: ЦВЕТОВЕ се организира с подкрепата на ABSOLUT, British Council и проект FRESH.

Европейска нощ на учените 2016 и 2017 в България се организира от широка партньорска мрежа от институции, обединени в проект FRESH. Проект FRESH се финансира от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020”.

Повече информация за Музейко и събитието можете да намерите тук.

Facebook страница на събитието.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?