Следва

Bourjois Test Drive: Червено всеки ден, Червено завинаги!

Хубава кожа за пътуващи момичета - най-важните правила!

Ваканцията, почивката, но и всяко друго време, в което сме на път, са чакани моменти: усмивки, свободно време и много снимки… докато изведнъж кожата ти не провали цялото удоволствие...

Hair преди 7 години

Ваканцията, почивката, но и всяко друго време, в което сме на път, са чакани и прекрасни моменти в годината: усмивки, разнообразие, нещо различно от ежедневието плюс много снимки… докато изведнъж кожата ти не провали цялото удоволствие.

Да, със сигурност много пъти ти се е случвало при пътувания да се изпъпчиш неочаквано, а това да помрачи цялото ти настроение.

Защо кожата реагира, като я натоварим на самолета/влака/волана? Отговаря спецът - Джошуа Зейнер, директор на проучванията за дерматологична клиника Mt. Sinai, Ню Йорк.

Защо и как пътуванията се отразяват на кожата ти?

Ниската влажност при пътуванията със самолет много изсушават кожата и „разрушават” нейната защитна бариера. В резултат на това, тя се опитва да възстанови естествената си влажност и мастните жлези започват да работят по-усилено. Това най-често причинява сърбеж, а при други се проявява като акне, силно зачервяване или дори екзема.

Когато пътуваш с кола рискът е по-малък, но отново е налице. Неблагоприятните ефекти могат да се появят заради парното и климатикът, които също много изсушават кожата.

Как да предотвратим щетите?

Хидратация, хидратация, хидратация! Зейнер съветва да се погрижим за хидратирането си както отвътре, така и отвън. Много вода, задължително преди пътуването, а и по време на него, плюс силно овлажняващ крем неколкократно. Джошуа съветва да търсим продукти, които съдържат хиалуронова киселина. Тя е супер овлажнител, който предпазва външния слой на кожата и помага на предпазната й бариера да не бъде разрушена.
Винаги мислим и за слънцезащитен крем, който да предпазва от вредните ултравиолетови лъчи.

Ами гримът?

Ако държиш да бъдеш с грим по време на пътуване, то тогава задължително трябва да заместиш обичайния си фон дьо тен с овлажнител с фино покритие. Така ще продължиш да хидратираш кожата си, докато прикриваш несъвършенствата.

Как да отвърнеш да удара, ако не разполагаш с обикновения си арсенал?
Не си помислила за всичко, а пъпките вече са се появили. Не се тревожи! От първата аптека купи продукт със салицилова киселина, която ще премахне излишното омазняване по кожата и ще убие мъртвите клетки. Бензоил пероксидът пък се бори с акнето.

Ако не намериш подобни „помощници”, а вече си се сдобила с голяма пъпка на челото, просто използвай стар изпитан метод: паста за зъби.

Триклозанът в пастата за зъби убива бактериите, които причиняват акне и също така се борят за изчистването на пъпката.

More Hair