Следва

PFW Пролет/Лято 2017: Vaccarello за YSL!

LFW Пролет/Лято 2017: Christopher Kane

В очакването на десетата си годишнина в модната индустрия, младият шотландец Кристофър Кейн празнува и новата си колекция...

All fashion преди 7 години

В очакването на десетата си годишнина в модната индустрия, младият шотландец Кристофър Кейн празнува и новата си колекция за Пролет/Лято 2017. Тя носи името "Make Do and Mend", идващо от 40-те години на миналия век и британското правителство, което тогава издава памфлет със съвети към жените как да изглеждат добре по време на война и как да се грижат за външния си вид с минимални средства.

Свързващото звено към темата обаче не са 40-тарски дрехи, а връщане назад към миналото на дизайнера и неговият творчески растеж. Виждаме го в принтираното с полароидни снимки палто от бекстейдж кадри, които той нарича "пачуърк моменти". Но въпреки привидно носталгичното настроение, колекцията съвсем не е толкова отдадена на минали референции. Напротив, шотландецът надраства себе си във всеки един аспект: красивите дантели вместо от неон сега са изработени от нежни пастели; металическите отблясъци преобладават; принтовете са силни.

Друга изненада от колекцията са обувките - за общо учудване почти всеки един от дефилиращите модели бе обут в Crocs. Силно декорираните модели са дело на съвместна колаборация между обичания от деца бранд и Кейн, а като допълнителна изненада идва и факта, че обувките действително ще бъдат пуснати в продажба...

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 20 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.