Следва

Швейцарски рокендрол на „Аларма Пънк Джаз“ в последния ден на септември

РУШИ с извънреден втори концерт – 16 НОЕМВРИ, ТЕРМИНАЛ 1

Билетите за първата дата са напълно изчерпани само за денонощие...

Music преди 7 години

Насрочена е извънредна дата за втори концерт на РУШИ, след като билетите за първата обявена бяха напълно разпродадени само ден след анонсирането. Новият лайв ще се състои на 16 ноември, сряда, отново в Терминал 1. Билетите са вече в продажба в мрежта на Eventim.bg, като броят им отново е ограничен до 450 и се препоръчва ранното закупуване!

Само преди няколко дни организаторите от софийския клуб обявиха специалното събитие за ексклузивно, като това ще бъде първа поява на РУШИ на музикалната сцена от осем години насам. Поради изключително силния интерес, популярният изпълнител и автор ще дублира шоуто в рамките на седмица. Предстои да бъдат обявени допълнително още любопитни факти - като с кои лайв музиканти Руши ще излезе на сцената на Терминал 1, както и съпoрт бандата за двете събития.

Извън музикалната кариера, РУШИ завършва магистърска програма за късометражно кино в Ню Йорк, снима реклами, видеоклипове за други артисти, изпълнява главни роли в различни игрални филми. За участието си в „Цвета на хамелеона“ през 2013-а година Руши получава награда за „Най-добър актьор“ от Българската филмова академия.

Билетите за концерта на 16 ноември в Терминал 1, вече се предлагат в мрежата на Eventim.bg - на цени от 15 лв. на предварителна продажба и 20 лв. на самата дата и на място. Каси – щандовете на EVENTIM на ул. "6-ти септември" и в The Mall, Office 1 Superstore, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, Строежа, Български пощи, Вастелс България, Каса Арена Армеец, Технополис, Duende Travel София, книжарница „Бард“, книжарница „На спирката“, както и онлайн през сайта на компанията.

Страницата на събитието във Фейсбук:
RUSHI - Exclusive Live at Club Terminal 1 - 10 November 2016

РУШИ – Биография

Като малък мечтае да стане тенисист, но след колежа, където активно участва не само в спортния живот, но и във всички театрални постановки, избира да учи театър и кино. Завършва Бристълския университет.

През 2001 г. издава сингъла „Всичко се връща“. Следват 4 албума, над 10 сингъла с видеоклипове, награди.
От първия му албум „От друга страна“ (2002), за който работи основно с Мага, в хит сингъл се превръща „Il Ritmo Del Mio Cuore“, сигурно помните и танца. В края на 2003 Руши е готов и с втори албум - „Независим“. По песните работи с Миро Гечев, Мага, Графа и Крум Георгиев. От албума излизат три сингъла: „Instead“(feat. Устата), „Ти беше“ и „Хотел**“.
През пролетта на 2005-а година излиза албумът „Онзи“. Тук към вече разпознаваемия, мелодичен поп на Руши, се добавя и по-китарно звучене, благодарение на Георги Георгиев от Остава, Димо от P.I.F., които са нови съавтори в албума. Едноименната песен „Онзи“ е дело на Мага. Миро Гечев и Графа също участват в проекта, от който има три сингъла: „Онзи“,"Things Are Simple" и „Бе Ге Ти Ви“.

Последният (засега) албум на Руши е „Post Sleep“ (2008). За него той работи с Retro, алтернативно трио, което повежда музиката му в по-експериментална посока. Сингли от продукцията стават: „Go Ahead“, „Local Time“ и „Beautiful Dirt“ (включен и в саундтрака на филма на Явор Гърдев „Дзифт“).

Руши е съавтор на всичките си песни (музика/ текст). Стои зад няколко проекта и за други изпълнители, в това число Мария Илиева („Думи“), Нина Николина („Вуду“) и Лора Караджова („Спуснати завеси“). Работи и по дебютните албуми на финалистите от Music Idol и X-Factor. Негови са текстовете на „За тебе песен нямам“ на Невена Цонева, „Няма място в теб“ на Тома и „Самурай“ на Жана Бергендорф. Руши работи и по дебютния сингъл на Мария Драгнева – „Като на сън“, като е отговорен за цялостната идея, съавтор е на музиката заедно със Станислав Донев от RETROproductions, автор е на текста и режисира видеоклипа в екип с оператора Емил Христов.

Като актьор участва във филмите „Magma“ на режисьора Иън Гилмор, „Dalida“ на Джойс Бунюел, „Trade Routes“ на Джеймс Лофтус, „Double Identity“ на Денис Димстер и озвучава ролята на Родни Копърботъм, в българската версия на анимацията „Роботи“ на Крис Уедж.

През 2012-а година Руши получава покана за главна роля в дебютния режисьорски проект на оператора Емил Христов. „Цветът на хамелеона“ е по сценарий на Владислав Тодоров (автор и на „Дзифт“) и е свързан с периода на социализма и периода на постсоциализма. Филмът дебютира на кинофестивала в Торонто и е селектиран в програмата на много световни кинофестивали, включително „New directors New films“ в Ню Йорк. За ролята си на маниакалния псевдо шпионин Батко Стаменов през 2013-а година Руши получава награда за „Най-добър актьор от Българската филмова академия“, както и много други престижни отличия.

През 2013 г. завършва магистърска програма по късометражно кино в School of Visual Arts, Ню Йорк.
След това получава покана за главна роля във филма „Разруха“ на режисьора Петър Попзлатев. Лентата предстои да излезе на голям екран. В момента се снима в главна роля в нов български филм – „Снимка с Юки“ на режисьора Лъчезар Аврамов.

More Music