Следва

WWF и НДК: зелена светлина за грижите за гората

Швейцарски рокендрол на „Аларма Пънк Джаз“ в последния ден на септември

Голямото събитие на радио фестивала „Аларма Пънк Джаз” на програма „Христо Ботев” на Българското национално радио тази есен е на 30 септември от 21.00 ч.

Music преди 7 години

Голямото събитие на радио фестивала „Аларма Пънк Джаз” на програма „Христо Ботев” на Българското национално радио тази есен е на 30 септември от 21.00 ч. в столичния клуб *Mixtape 5*, B-Side. Култовият швейцарски primitive rock’n’roll лейбъл Voodoo Rhythm Records гостува на „Аларма“ за четвърти пореден път - сега с концерт на меланхоличните рокендрол-даркери Roy & The Devil’s Motorcycle.

Групата има четири албума за лейбъла на Reverend Beat-Man, като последният от тях – Tino, The Frozen Angel – е саундтрак към едноименния швейцарско-боливийски филм, посветен на европейския клон на мото-братството Hell Angels и на техния предводител Мартин Шиперт (1946-1981 г.). Квартетът Roy & The Devil’s Motorcycle включва тримата братя Щели - Маркус, Матиас и Кристиян, като всеки от тях е и китарист, и вокалист, и барабаниста Елиас Рашле. Съвместната им история е 20-годишна, а за Voodoo Rhythm Records записват от 1998-а. Музиката им е причудлива смесица от блус, гаражен рокендрол, пост-пънк и психеделик. Свирили са заедно с легенди като Acid Mother Temple, Black Lips, Psychic TV и Мартин Рев от Suicide, а през 2012 г. правят и европейско турне със Spiritualized.

Специалният гост-артист, който ще отвори събитието пък, е македонският рокендрол герой Lepi Xhoni (Лепи Джони). Той е познат на българската публика от участието на Rocket Psyence Fest с триото си The John, с което миналата година подгря The Jon Spencer Blues Explosion. Lepi Xhoni записва за лейбъла PMG Recordings, а в миналото е бил и китарист на електроник-дарк активистите PMG Kolektiv. One-man бендът му е един от най-екстатичните и най-автентични примери за възхода на този жанр/формат на Балканите.

Билети за концерта на 30 септември в системата и на касите на EVENTIM

More Music