Следва

Елегантност в точки. Редакторите гласуват по съвест, вижте кой печели!

Б като Библия, Б като Блог: На изток от Слънцето, на запад от Луната

Обръщаме поглед на Изток...

All fashion преди 7 години

Kids These Days

Обръщаме поглед на Изток. Там модните тенденции приемат други форми, преливат се с изкуството и раждат субкултурни разнообразия, които не се срещат в никоя друга точка на глобуса. Първо надникваме в този editorial от Сингапур и откриваме, освен нормкора, навлязъл от Севера, и малко new dark wave, който в Азия е в апогея си. 











http://shinebythree.com/2016/07/nylon-singapore/

Black Rainbow

Оттам прескачаме в Тайпе и отново се натъкваме на dark wave.  Доста от преобразуванията в субкултурите на Изток остават неразбрани от европееца, но отвъд аниме културата, шарените коси и мъжките и женски компаньони - гяруо и гияру, и куп други странности, на местна почва се развиват модни течения, на които си струва да се обърне внимание.











https://ifbkseoul.com/2015/06/01/featured-blogger-natalie-pink/

Източна геометрия


Авангардът, който се стеле по улиците на Токио е, меко казано, завладяващ. Избягвайки най-фрапантните проявления на местно ниво, забелязваме, че някои европейски марки се вписват добре в местния колорит. Повлияването от модата на Запада започва още през средата на 19-ти век, а в началото на 21-ви то се влива в уличния стил и спомага за разрастването и отделянето на множество субкултури, които образуват една фина и силна смесица от изработени на ръка дрехи, микс между традиционни и настощи тенденции. 













https://ifbkseoul.com/2015/02/02/subtle-beauty-in-fresh-tangerine/

 Ето и всички епизоди от нашето странстване из блоговете, тук.

More All fashion