Месечен ХОРОСКОП - Октомври 2016

Astro преди 7 години

С началото на новия месец се приключва един цикъл на дисбаланс, несигурност, липса на последователност и каквато и да било организираност, който наблюдавахме през месец септември. Най-засегнати от негативното разположение на планетите (Юпитер в Дева, Сатурн в Стрелец и Нептун в Риби) се оказаха и най-непостоянните знаци – Близнаци, Деви, Стрелци и Риби или тези с водещи елементи в тези знаци.

Сега е време за всички знаци да въздишат с облекчение, защото са освободени от тази дестабилизираща конфигурация. Но през месец октомври разположението на планетите също няма да е много цветущо. Противопоставянето между Уран (в Овен), Юпитер (във Везни) и на върха /нещо като черешката на тортата/, е съюзът между Марс и Плутон в Козирог, може да доведе до някои кардинални промени. Но за по-голям баланс, освен Юпитер, Слънцето и Меркурий също са във Везни. Тази конфигурация като цяло е неблагоприятна, но тя може да предизвика и промени, които да имат позитивен резултат.

Новолунието във Везни на 1-ви октомври съвпада с Юпитер и ни въвежда към предстоящия квадрат между Юпитер и Плутон. В емоционалната сфера е важно да изградим здрави взаимоотношения и да внедрим повече хармония в живота си. Квадратурата на Луната с Плутон и Марс ни прави подвластни на желанието за контрол и автономност. За щастие Сатурн се явява стабилизатор и внася известна доза баланс, въпреки въздействието на раздразнителния Марс и контролиращия Плутон.

Марс от своя страна навлиза в квадрат с Юпитер на 5-ти октомври. Тези две планети работят добре заедно. Ако ви предстои голям и важен проект, възползвайте се от енергията на тяхното разположение.

Меркурий влиза във Везни на 7-ми октомври, което обикновено има благоприятно въздействие, особено в сферата на комуникациите. Във взаимоотношенията си сме по-дипломатични и по-лесно приемаме чуждата гледна точка.

Огнената енергия доминира по време на Пълнолунието в Овен, което ще се случи на 16-ти октомври. Второто Новолуние за месеца се пада в знака на Скорпион на 30-ти октомври. Атмосферата е мрачна, но триото на Новата Луна със Скорпион и Нептун е времето, в което е добре да почетем паметта на хората, които сме загубили.

Така или иначе, добър или лош, месец октомври е много динамичен. Така че бъдете в крак с него, доколкото е възможно!  

1 октомври - Новолуние във Везни

16 октомври - Пълнолуние в Овен - Суперлуна

30 октомври - Новолуние в Скорпион

Хороскоп

Още от Astro