Следва

Истории от живота: Джеръми Айрънс – Аристократичният хулиган

WWF и НДК: зелена светлина за грижите за гората

На 30 септември от 18:30 часа, WWF и НДК...

Events преди 7 години

На 30 септември от 18:30 часа, WWF и НДК отбелязват заедно деня на отговорност и грижа за гората – Петъкът на FSC.

По този повод фасадата на Националния дворец на културата ще бъде осветена в зелено, като сградата ще грейне точно в 19:00 часа на 30 септември.

През 2016 г. Петъкът на FSC (Forest Stewardship Council – Съвет за стопанисване на горите) се провежда за десета поредна година по света, а тази година у нас ще го подслони сградата на Националния дворец на културата, Полуетаж-Запад.

В НДК вече е разположена фотоизложбата на WWF, посветена на принципите за устойчиво стопанисване на горите. Акцент в събитието на 30 септември ще е благотворителният търг на избрани детски рисунки от конкурса на WWF и „Британика” на тема „Гората и нейните обитатели” и дегустацията на продукти от ферми в зони от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина. Гостите на събитието ще имат възможност да се включат и в традиционната викторина на WWF с награди.

Сертификацията по системата FSC се прилага в 80 държави на 5 континента. В България WWF я популяризира и подпомага прилагането й от 2002 г. насам. Днес сертифицираните гори в страната са над 850 000 ха или 21% от общата горска територия. Старите гори, върху чието съхраняване FSC поставя силен акцент, са 4% от горската територия и сертификацията е един от най-ефективните инструменти за опазването им. Знакът на FSC, който все по-често срещаме по етикетите на продуктите, е гаранция, че те са създадени с грижа за природата, за хората и за бизнеса.

„Горската сертификация по FSC е кауза, за която WWF-България работи, защото смята, че тя е надежден инструмент за защита на горите, който е в хармония с бизнеса и интересите на местните хора”, казва Нели Дончева, ръководител на програма „Гори“ във WWF. „Ако принципите за отговорно управление на горите се прилагат в тяхната пълнота и с добра воля, те гарантират запазването на природата, зачитането на правата на заинтересованите групи и стимулиране на икономиката“, добавя Дончева.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?