10 лесни правила за комфорт на децата с ученическа чанта

Свърши и това лято и детският смях ... 

Свърши и това лято и детският смях се изля в училищния двор. Всички родители си поставяме амбициозната задача да подготвим детето си за училище по най-добрия възможен начин – преобзавежда се детската стая, гардеробът се актуализира и разбира се тръгваме по всички възможни профилактични прегледи. Необходими са и то много. Не са рутинни срещи с личния лекар, само за презаверяване на картона. Профилактичните прегледи на децата ни са основна част от подготовката за предстоящия учебен процес. Това е техният активен период, в който растат и се променят буквално с всеки изминал ден. Здравето на целия им живот гради основите си сега и със сигурност е наша отговорност да сме максимално бдителни и полезни.

Днес ние знаем много за необходимостта от здравословно хранене, за умереното ниво на физическа активност, за безопасната и благоприятна среда, в която да растат нашите деца. Но трябва да обръщаме внимание и да разбираме колко важна е и стойката на децата. Необходимо е да следим детето да е с изправен гръб, изправени рамене и с повдигната брадичка. Лесен начин за проверка е да помолим детето да застане с гръб към стената, така че вратът, раменете, тазът и петите да докосват стената. Важно е да знаем, че правилната стойка осигурява добрата функция на всички органи.

„Нормалната форма на гръбначния стълб има три извивки - във врата, средната част на гърба и в долната част – разказва д-р Майкъл Фарел от Американската клиника за гръбначни заболявания в София.


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.