Следва

На лов! За чанти

Главните модни тенденции Есен/Зима 2016/17: Артистични кожи

От началото на септември, лека по лека, изреждаме НАЙ$ВАЖНИТЕ тендеции за сезона...

All fashion преди 7 години

От началото на септември, лека по лека, изреждаме НАЙ-ВАЖНИТЕ тендеции за сезона.

След Кадифето, Животинските принтове, Мъжкия костюм, като основни есенни трендове, дойде /или по-скоро ще дойде/ време да се сгушим в артистичните кожи и да се превърнем в екстравагантни плюшени играчки.

Естественият пух и кожата оставиха запомнящ се фешън отпечатък във всички водещи модни седмици за Есен/Зима 2016/17. Смеем с ръка на сърцето да кажем, че голяма част от дизайнерските колекции залагат на естествените материали, колкото и това да не се нрави на някои хора.

От привличащите погледа палта на BCBGMAXAZRIA и Michael Kors до фината изработка от Carolina Herrera, New York Fashion Week видя цели 91 от всичките 156 дизайнери да залагат на занаятчийски изпипана и стилно издържана естествена кожа и пух.

BCBGMAXAZRIA

Michael Kors
Carolina Herrera  

Coach 1941 ни припомни за извънгабаритното oversized палто, което носи очарованието на изтънчената руска аристокрация, в същото време пък DKNY ни изненада с urban дълга и широка рокля без ръкави, изработена от блестяща фина черна кожа.

Coach 1941

DKNY

Открояващи се кожени дизайни от London Fashion Week, със стилни, но същевремнно прости елементи бяха кройките в  линиията на Roksanda и екстравагантните, сякаш едва сглобени парче по парче, деконструирани палта на Christopher Kane.

Alexander McQueen пък се завърна с гръм и трясък в Лондон, след дълги 15 години отсъствие. Колекцията беше решена в дълги кожени палта с бродирани пеперуди и големи ревери от фина кожа с пух.

Roksanda

Christopher Kane

Alexander McQueen

На най-висок пиедестал кожата бе поставена на Milan Fashion Week, откъдето помним бонбоненото, огромно и много розово палто на Gucci в комбинация с мокасините им, подплатени с естествен пух.

На ревю-пътеката в Милано видяхме и жестоките готик-вдъхновени драпирани палта на Roberto Cavalli.

Fendi, Gucci и Prada изненадаха и с всевъзможни аксесоари, изработени от естествен пух.

Gucci

Roberto Cavalli

Fendi

Кожата изигра ключова роля и в Париж. Там френските дизайнери от модни къщи Chloe, Lanvin и Rochas заложиха предимно на извънгабаритната тенденция и показаха големи, бухнали палта от естествени материали, които изглеждат готови да ни спасят и от най-тежката зима на Антрактида.

Chloe

Rochas


На снимката горе: Lanvin

А тук припомняме и останалите тенденции...
КАДИФЕ
ИЗТОК
ЖИВОТИНСКИ ПРИНТОВЕ
МЪЖКИЯТ КОСТЮМ
ЗЛАТО

More All fashion