Следва

Филмът "Пеещите обувки" с Българска премиера на КИНОМАНИЯ 2016

„Мост към Кристо” е новата кампания на БНТ1

Обществената медия с предизвикателство към зрителите...

People of art преди 7 години

БНТ1 и предаването „Денят започва с култура“ започват кампанията „Мост към Кристо“. За да отбележи едно от най-значимите културни събития за 2016 г. в Европа - „Плаващите кейове“ на Кристо Явашев и Жан-Клод, обществената медия обявява конкурс за снимки, запечатали вълнуващи моменти от „оранжевото“ лято при италианското езеро Изео.

100 от най-атрактивните фотографии ще бъдат подредени в изложба през месец декември във VIVACOM Art Hall. Куратор на експозицията, която ще припомни вълнуващото преживяване, е изкуствоведът Мария Василева.

В състава на журито, което ще оцени кадрите, са фотографът Анастас Петров, културологът доц. Георги Лозанов, режисьорът Камен Калевя журналистът и един от работниците по проекта Евгения Атанасова-Тенева и Пейо Колев – също участник в изграждането на „Плаващите кейове“.

„БНТ1 проследи създаването на проекта на Кристо от представянето на идеята до нейната реализация, чрез поредица репортажи и филми на свой постоянен кореспондент и стана медиатор за българската аудитория. Кампанията е провокирана от големия интерес на българите, които посетиха събитието и в продължение на месеци споделяха своите снимки, емоции и оценки. Оранжевият цвят буквално превзе Facebook. Ще се опитаме да съберем фотографиите, с които хората изградиха своя мост към Кристо. “ – обясни идеята за кампанията програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова.

Новата инициатива на БНТ1 носи името на документалния филм на журналистката Евгения Атанасова-Тенева, която бе една от международните работници по изграждането на „Плаващите кейове“. Телевизионната премиера на „Мост към Кристо” е утре (30-ти септември) от 22:00 ч. по БНТ1. Документалната лента беше представена при силен зрителски интерес по време на фестивала „Празници на изкуствата „Аполония“ в Созопол. Първата публика присъства на уникална прожекция на открито, при която екранът беше разположен върху понтон, точно над морските вълни.

Всеки желаещ може публикува своите снимки от 1-ви октомври до 15-ти ноември на страницата на предаването „Денят започва с култура“ във Фейсбук. Снимките трябва да бъдат придружени с кратък текст, а изпращането им ще бъде равносилно на безвъзмездно предоставяне на авторските права за участие в изложбата и представящите я материали.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра