Следва

Bye, bye! Високите токчета са ДЕТРОНИРАНИ!

Есенен Trend Report: Kitten Heels

Време е да ти представим IT трендът за тази есен!...

All fashion преди 7 години

Говорихме за белите боти ТУК! Разказвахме и за объркването на сезона по софийските улици ТУК! Сега, е време да представим официално  IT трендът за тази есен!

От котешката пътечка до градските булеварди, ето защо комфортните и елегантни kitten heels ще бъдат избора за септемврийските есенни следобеди и изпълнените с червено вино октомврийски вечери.

Убедени сме, че ако Одри Хепбърн беше жива, то щеше да се подвизава в шикозните, удобни и нисички kitten heels на Mansur Gavriel.


И за да не се чудиш какво всъщност значи kitten heels, даваме лека подсказка: късо, стройно токче, с лека извивка, обикновено високо от 3,5см до 4,75см. Стилът всъщност е популяризиран от самата Одри Хепбърн, която не сваля кокетните "котешки" обувчици от краката си през 60-те и 70-те.

Сега, брандове като Chanel, Prada и Jimmy Choo интерпретират класическия стилов на kitten heels, а по-новите марки като J.W.Anderson и Mansur Gavriel ни предлагат едно модерено преоткриване на любимия модел на британската актриса и фешън икона.

Любопитното е, че при представянето си през далечната 1950г., kitten heels са въведени като тийнейджърски обувки "треньор за токчета".

Оттогава насам обаче обувките с кокетен и дискретен ток влизат в гардероба на световноизвестни знаменитости. Градските мацки пък ги избират за аутфита си може би защото търсят лесен, но елегантен начин да тичат из локациите на модните седмици в Милано... Париж... Ню Йорк.








 

More All fashion