Следва

За всяка вечер кулинар (от Гато)

Икеа

null

преди 7 години

През октомври ИКЕА представя SÄLLSKAP – колекция вдъхновена от скандинавското изкуство и традиционни занаяти и от една революционна идея за стаи, проектирани за цялото семейство. Колекцията включва мебели, текстил и съдове за хранене, носещи вдъхновение от миналото в настоящето по най-добрия начин, който може да си представим.

МЯСТО ЗА ЖИВОТ 
Преди век или може би два, децата можеше да бъдат видени, но не и чути, а красивият дизайн беше запазен за богатите. Тогава нещо се промени. Влиятелни шведи като писателката Елен Кей и художниците Карин и Карл Ларсон поставиха началото на нещо, което впоследствие стана известно като “allrum”, или стая за цялото семейство. Но не беше само това – това бе място, обединяващо красота и качество, място където всеки можеше да остави своя отпечатък. SÄLLSKAP обединява всичко това. SÄLLSKAP е вдъхновена от скандинавските течения в изкуството и занаятите от края на 19 и началото на 20 век. Това е колекция, която носи в себе си традицията, без да губи чертите на съвременния живот”, споделя Мете Нисен, творчески лидер в ИКЕА.

В СЪРЦЕТО НА SÄLLSKAP
Днес е нормално да живеете в града, но да копнеете за блаженството на малкото селце. SÄLLSKAP включва мебели, лампи, текстил и съдове за хранене, носещи усещане за шведска традиция и провинциален живот, независимо от това къде живеете. Колекцията е създадена така, че да пасва добре на всяко помещение. Обзавеждането е по-компактно на размери от своите стари източници на вдъхновение и има много допълнителни функционалности.

Основният материал е масивно дърво, защото здравината е най-важна в помещението, предназначено за цялото семейство - към него може да прибавите безброй взглавници и одеала. В сърцето на SÄLLSKAP ще откриете текстил, вдъхновен от традиционните десени и техники за производство" казва Мете Нисен. 

More from View Sofia

More