Следва

MFW Пролет/Лято 2017: Gucci

Ако чантите можеха да говорят

Ако чантите ни можеха да говорят... щяха да крещят навярно често...

All fashion преди 7 години

Ако чантите ни можеха да говорят... щяха да крещят навярно често. Независмо от размера, формата, материята, цвета, магията на дамската чанта се крие колкото в нея, толкова и в притежателката й. Излишно е да ставаме банални и да правим разбор на чантата спрямо характера, не ни е в стила.

Но понеже несъмнено притежаваме такъв, пишем за него и приветстваме всичките му прояви. Затова направихме един малък разбор на нашите дамски чанти. Които естествено се оказаха много различни, точно като нас - никога не достатъчно големи, за да поберат целия ни макрокосмос и винаги много мечтани и желани, за да се озоват в ръцете ни. Ето каква смяна направи една изцяло женска редакция в есенния си гардероб, спрямо винаги най-актуалния аксесоар - дамската чанта.

Габриела
Отделих немалко време в търсенето на идеалната чанта за този сезон - средна по размер, елегантна и в неутрален тон, завъртян около бежово-кафявата гама. Е, намерих я още преди началото на сезона, но оттогава насам не я свалям от рамо. За разлика от останалите ми, подчертано по-неглиже чанти, тази идва като чудесен помощник на развлечените ми джинси и тишърт, правейки ги мигновено да изглеждат по-добре.



Марта
Ако дамската чанта е продължение на характера на жената, то явно неслучайно погледът ми е прикован от тази червена чанта, особено когато тя е в толкова приятен тон на цвета и мога лесно да я съчетавам с различни аутфити. Размерът е идеалният за мен - успявам да събера всичките си аксесоари, без да се налага да нося огромна чанта. Казват, че червеното е цветът на Марс, а Марс управлява знака на бебето на зодиака, Овена, така че при мен явно войнственото начало се проявява и в чантите, които избирам да нося!



 Миглена Д.

Обичам хаоса в голямата си дамска чанта, но от време на време флиртувам със стилни клъчове, които да са акцент в аутфита ми. Разбира се, че в този малка, но прекрасна, шикозна чанта не мога да побера и половината от нещата, които искам, но пък всеки път, когато я взема в ръце, се въвличам в модната приказка на артистичните кожи и френския стил. Защо зелено ли? Ами само защото днес настроението ми за мечтателност е в този цвят на природата.



Миглена А.
Нещо в този тип чанти изисква умерени количества, за да не е прекалено. Ненатрапчиво елегантна, от плътна естествена кожа, побира цялата ми микровселена, черна е на цвят. Това са достатъчни доводи в нейна полза. Затова е новата ми спътница този сезон.



Косара
Първо, е безумно красива. Второ, това е класика, която никога няма да излезе от мода. Трето, кара ме да се чувствам специална. Четвърто – но не на последно място – невероятно удобна е. Купувайки си чанта от такъв клас, смятах, че ще е аксесоар, който повече седи като паметник на висшата мода в гардероба ми и се докосва с перо само по специални случаи. Оказа се, че съм направила страхотен избор с естествения лак, който не се драска и не изисква специална поддръжка. Вътре се побира всичко, от което имам нужда през деня, а любимият ми акцент е джобчето от вътрешната страна на чантата, което побира телефонът ми като мека ръкавичка. Най-хубавото на чантата е че е толкова класически модел, че често дори не се замислям какво съм облякла, класиката стои добре на всичко!

More All fashion

„Оригиналът“ на тесните дънки, Кейт Мос

All fashion преди 40 минути

От известно време плахо споменаваме, че тесните дънки май се завръщат, но така ли е наистина? Ако гледаме внимателно какво носят Бела Хадид и Жизел Бюндхен, както и какво показаха на подиума Miu Miu, по-скоро трендът е факт. В което ни убеждава и съвсем скорошната поява на Кейт Мос.