Следва

Уличен стил + Функционалост от Armani Exchange

MFW Пролет/Лято 2017: Gucci

Поредната колекция на Алесандро Микеле за Gucci продължава да се движи в познатата ни естетика, за жалост обаче, не изненадва с нищо. Тя е все така кичозна, доста театрална и абсолютно комерсиално насочена...

All fashion преди 7 години

Поредната колекция на Алесандро Микеле за Gucci продължава да се движи в познатата ни естетика, за жалост обаче, не изненадва с нищо. Тя е все така кичозна, доста театрална и абсолютно комерсиално насочена, но модната публика като че ли започва да се уморява от нея. Дрехите все така манифестират богатото въображение и майсторство на дизайнера, но елементът на изненадата, уви, липсва.

Микеле пое поста на креативен директор преди по-малко от две години и оттогава насам цялостно промени естетиката на къщата. Вярно е, че продажбите са по-високи откогато и да било, а стрийт сцената изобилства от всичко, докоснато от ръката на италианеца. Новата колекция за Пролет/Лято 2017 обаче не предизвиква особено любопитство, а характерната бродерия с тигъра, която наблюдаваме вече четири сезона по всевъзможни елементи, започва да става банална.

Самият дизайнер признава пред медиите, че мотивът се повтаря: "Исках да говоря на същия език, както в предишните сезони, докото пиша нова глава от историята си". Като че ли малко неубедително, Микеле предава посланието с щур и разноцветен парад от референции и герои: "Това е начинът, по който говорим за любов и ексцентричност", разказва дизайнерът, а ние го наблюдаваме по изскачащите от всеки възможен ъгъл надписи с "Loved", "Modern Future", "Hollywood Forever Cemetery" и други подобни.


Основно, стилистичните препратки идват от 70-те и 80-те години на миналия век, еуфорично препускайки по идеално скроените костюми, забележителното палто от норка и множеството апликации от екзотични животни...

More All fashion