Следва

Уличен стил + Функционалост от Armani Exchange

MFW Пролет/Лято 2017: Gucci

Поредната колекция на Алесандро Микеле за Gucci продължава да се движи в познатата ни естетика, за жалост обаче, не изненадва с нищо. Тя е все така кичозна, доста театрална и абсолютно комерсиално насочена...

All fashion преди 7 години

Поредната колекция на Алесандро Микеле за Gucci продължава да се движи в познатата ни естетика, за жалост обаче, не изненадва с нищо. Тя е все така кичозна, доста театрална и абсолютно комерсиално насочена, но модната публика като че ли започва да се уморява от нея. Дрехите все така манифестират богатото въображение и майсторство на дизайнера, но елементът на изненадата, уви, липсва.

Микеле пое поста на креативен директор преди по-малко от две години и оттогава насам цялостно промени естетиката на къщата. Вярно е, че продажбите са по-високи откогато и да било, а стрийт сцената изобилства от всичко, докоснато от ръката на италианеца. Новата колекция за Пролет/Лято 2017 обаче не предизвиква особено любопитство, а характерната бродерия с тигъра, която наблюдаваме вече четири сезона по всевъзможни елементи, започва да става банална.

Самият дизайнер признава пред медиите, че мотивът се повтаря: "Исках да говоря на същия език, както в предишните сезони, докото пиша нова глава от историята си". Като че ли малко неубедително, Микеле предава посланието с щур и разноцветен парад от референции и герои: "Това е начинът, по който говорим за любов и ексцентричност", разказва дизайнерът, а ние го наблюдаваме по изскачащите от всеки възможен ъгъл надписи с "Loved", "Modern Future", "Hollywood Forever Cemetery" и други подобни.


Основно, стилистичните препратки идват от 70-те и 80-те години на миналия век, еуфорично препускайки по идеално скроените костюми, забележителното палто от норка и множеството апликации от екзотични животни...

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 7 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.