Следва

Есента идва отново в златно, а ние я поливаме с Somersby Apple Blend!

ОДА ЗА ОСТРОВ ЛЕСБОС: един филм на JOHNNIE WALKER®

“Ода за остров Лесбос” е късометражен документален филм на Johnnie Walker®, който разказва историята на жители на острова, чието състрадание им е спечелило номинации за Нобелова награда за мир....

All About Life преди 7 години

“Ода за остров Лесбос” е късометражен документален филм на Johnnie Walker®, който разказва историята на жители на острова, чието състрадание им е спечелило номинации за Нобелова награда за мир.

През изминалата година, фокусът на света беше върху човешката трагедия в Егейско и Средиземно море. “Ода за остров Лесбос” разказва нова история - вдъхновяващия отклик на жителите на острова, които отвориха сърцата си за бежанците, спасиха ги и им дадоха подслон, храна и вода.

Като значима част от кампанията “Ода за остров Лесбос”, Johnnie Walker® подкрепя Mercy Corps - световна организация, която помага на хора в цял свят да оцелеят и се възстановят след конфликт, криза или природно бедствие. С началото на гражданската война в Сирия, Mercy Corps помогна на над 7.7 милиона човека, засегнати от кризата, и разшири своите програми до Гърция и Балканските страни в знак на помощ за миграционната криза.

Филмът „Ода за остров Лесбос“ е режисиран от спечелилия Sundance Film Festival режисьор Талал Дерки: „Това беше дълбоко личен проект, повлиян от моя житейски опит в сирийската и гръцка култура“ казва самият Дерки, който е сирийски изгнаник, отличен на фестивала за своя документален филм за войната в родната му страна - Return to Homs. „Следейки събитията от изминалото лято и познавайки непосредствено отчаяните имигрантски лица, търсещи подслон и по-добро бъдеще за своите семейства, нямаше как да не разкажа вдъхновяващата история за героите от остров Лесбос. Техният позитивизъм, готовност да помагат и най-вече човечност напомнят на света, че е възможно да направим утрешния ден по-добър от днешния.“

Филмът „Ода за остров Лесбос“ може да гледате на YOUTUBE.COM/JOHNNIEWALKERBG

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.