Следва

Главните модни тенденции Есен/Зима 2016/17: Стрийт стайл вдъхновения

MFW Пролет/Лято 2017: Prada

Взимаща дъха колекция, уповаваща се на класиките в дамския гардероб, пречупени, разбира се, през забележителната Prada призма...

All fashion преди 7 години

"Реших, че искам да направя нещо много по-просто в сравнение с миналите колекции, опитвам се да намеря нов начин за прокарване на елегантността. Елегантност звучи като позастаряла модна дума, но съща така означава нещо смислено и култивирано... Точно в този момент се нуждаем да почувстваме връзката с личното, интимното, реалното и някак си по-чувственото." Това са думите на самата Миучиа Прада по повод новата й, забележителна колекция за Пролет/Лято 2017.

Резултатът от думите на Госпожа Прада е взимаща дъха колекция, уповаваща се на класиките в дамския гардероб, пречупени, разбира се, през забележителната Prada призма. Тренч, жилетка, карирана риза, танк топ, пижами, бейзбол яке, пола с прехлупване и още много други елементи, стилизирани по начин, който нито натежава, нито отмества тежестта от самия дизайн. Най-силният акцент, макар и на пръв поглед нелеп, съпровождащ почти всеки един от гореизброените елементи, е този с перата от марабу: под формата на маншети по пижамите, ризите и пуловерите; по дължините на полите...

Причудлив, но безспорно интересен, мотивът на съчетаване на противоречиви помежду си елементи, заема главна роля в последната колекция на Prada - независимо дали говорим за силните принтове или преувеличеното бейзболно яке, приличащо повече на кутюр произведение, работата е достойна за овации.

Цялото ревю е горе в галерия>>

More All fashion

В навечерието на сезона: 7-те сватби на 2023-та, които запомнихме

All fashion преди 1 ден

На прага на сватбен сезон 2024, припомняме кой за кого се ожени/омъжи в последните 12 месеца, защото изящните звездни хрумки изобилстват. Докато Барбара Палвин и Дилън Спраус избраха интимна сватба в провинциална Унгария с малко гости, Тейлър Хил и Даниел Фрайър се ожениха във ферма, вдъхновена от западната култура в Колорадо.

Не е тих лукс, а Max Mara: лукс и тишина по дефиниция на Седмицата на модата в Милано Есен/Зима 2024

All fashion преди 5 дни

Колекцията на италианската марка Есен/Зима 2024/2025 трябва не само да се гледа, но преди всичко да се докосва (и да се носи). И не си позволявайте да опростите всичко това да лесния етикет "тих лукс".