Следва

Трай, бабо, за хубост! Видео съвети за красота от ЕДНО време!

DIY: Маска за лице с куркума и мед

Прочетохме, пробвахме, отсъдихме!...

Hair преди 7 години

Прочетохме, пробвахме, отсъдихме!

Представяме ви новата рубрика на View Sofia, в която специално за вас, пък и за нас, подбираме най-добрите DIY (направи си сам) предложения, които обикалят из Net-а. Всяка седмица ще ви изненадваме с нови и интересни неща, които съвсем спокойно можете да сътворите сами у дома. И,освен че ще ви ги представяме, ще ги пробваме върху самите себе си, защото винаги е най-добре да говориш за нещо, само когато си се срещал очи в очи /или лице в лице, а може и кожа в кожа/ с него.

Днес начинанието си започваме с една доста лесна домашна маска за лице: куркума + мед. С ръка на сърцето споделяме, че тези две съставки сякаш са правени една за друга. Причината? Маската за лице от куркума и мед е направо злато за кожата, която след домашната спа процедура ще е бебешки нежна, натурално изчистена и с такъв блясък, все едно е от порцелан.

Куркумата е подправка, която се използва в медицината и в кулинарията, идваща от Югозападна Азия. Коренът й наподобява този на добре познатия ни джинджифил. Стрити на прах, коренчетата имат ярък оранжев цвят и дори съвсем малко количество оцветява ястията в жълто. Куркумата има изключително благотворно въздействие за подобряване работата на жлъчката и черния дроб. Влияе положително и на страдащите от диабет. Доказано е, че къри, приготвено с куркума, убива ракови клетки.

А понеже сме напълно наясно, че знаете за многобройните прекрасни неща, които медът, "нектар на боговете", върши ще ви пестим обясненията, защото само днешният ден няма да ни стигне, за него.

Приготвянето на маската ни за лице изисква няколко минути, като не е нужно нито да варите съставките, нито да ги приготвяте по специален начин. Просто сложете половин чаена лъжичка куркума и една чаена лъжичка мед (наистина не прекалявайте с количеството, иначе рискувате от лицето ви да тече медена смес) в малка купичка и ги разбъркайте до получаването на лепкава каша.

Сладката тъмно жълта смес намажете върху лицето, като избягвате да нанасяте върху клепачите. Останете така за поне 20 минути – не, с времето няма как да прекалите, тъй като ползваме само натурални и природни продукти, които няма как да навредят на кожата ви.

След като са минали 20 минути (аз лично съм стояла с маската и над 40 минути) изплакнете лицето си с хладка вода. Моментално ще усетите разликата! Както обещахме, кожата е като бебешка и, освен че има приятен мирис, има и естествен блясък, който трудно се постига и с най-скъпите хидратиращи продукти за лице на пазара.

Бонус: Нашепваме ви, че куркумата освен за маска за лице можем да ползваме и като чай. Как ли? Чаена лъжичка от подправката се запарва в чаша вода за около десетина минути, след което се добавят сока от един лимон и мед кой колкото желае. Чаят има върховен и тайнствен вкус, а и е супер полезен за подобряването на метаболизма. През зимата, която чука иззад ъгъла, пък лекува много бързо лошите грип и настинки.

И, само за да подсилим любопитството ви, ще издадем тихо на уше, че идната седмица сме ви подготвили отново домашна спа процедура за лицето, която включва интересният продукт агар-агар Stay tuned!

More Hair