Трай, бабо, за хубост! Видео съвети за красота от ЕДНО време!

Едрите къдри и пухкави червени устни на Мерилин Монро, очертаните с очна линия очи на Одри Хепбърн и Бриджит Бардо, големите, черни мигли на Натали Ууд...

Помним едрите къдрици и червеното червило на Мерилин Монро, очната линия на Одри Хепбърн и Бриджит Бардо, големите, черни мигли на Натали Ууд.

Но нямахме ясна представа, че още от тяхно време са съществували видео уроци как да се гримираме или как да си направим красива прическа, с букли, като на хубавица от екрана.

Не вярвате? Е, поразровихме се в дебрите на YouTube и попаднахме на главозамайващи клипчета, от 48-ма и от 60-та година, часто от които карат косите да настръхнат.

Ето как са се учили да се правят на красиви хубавиците преди нас:

Това видео от 1940г. се опитва да научи жените как да чистят кожата си, да нанасят грим и да избират прическа, подходяща за формата на лицето. Общо взето, все basic неща, нали? В ретро клипчето обаче откриваме същински бисери, като това, че инструктурката обяснява всички тези неща пред млади гимназисти или пък това, че трябва ружът, червилото и лакът ни за нокти да са в тон. Хубавото на цялата тази работа е, че явно преди време е имало лекции в университета, които са били посветени на това как една жена да изглежда добре. И в днешно време определено не бихме се поколебали дали да присъстваме на подобни часове, където да ни обясняват как е най-добре да почистим кожата на лицето си.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.