Следва

Черешови или малинови устни? Кой е твоят нюанс?

Трай, бабо, за хубост! Видео съвети за красота от ЕДНО време!

Едрите къдри и пухкави червени устни на Мерилин Монро, очертаните с очна линия очи на Одри Хепбърн и Бриджит Бардо, големите, черни мигли на Натали Ууд...

Hair преди 7 години

Помним едрите къдрици и червеното червило на Мерилин Монро, очната линия на Одри Хепбърн и Бриджит Бардо, големите, черни мигли на Натали Ууд.

Но нямахме ясна представа, че още от тяхно време са съществували видео уроци как да се гримираме или как да си направим красива прическа, с букли, като на хубавица от екрана.

Не вярвате? Е, поразровихме се в дебрите на YouTube и попаднахме на главозамайващи клипчета, от 48-ма и от 60-та година, часто от които карат косите да настръхнат.

Ето как са се учили да се правят на красиви хубавиците преди нас:

Това видео от 1940г. се опитва да научи жените как да чистят кожата си, да нанасят грим и да избират прическа, подходяща за формата на лицето. Общо взето, все basic неща, нали? В ретро клипчето обаче откриваме същински бисери, като това, че инструктурката обяснява всички тези неща пред млади гимназисти или пък това, че трябва ружът, червилото и лакът ни за нокти да са в тон. Хубавото на цялата тази работа е, че явно преди време е имало лекции в университета, които са били посветени на това как една жена да изглежда добре. И в днешно време определено не бихме се поколебали дали да присъстваме на подобни часове, където да ни обясняват как е най-добре да почистим кожата на лицето си.
 

Това очарователно видео от 60-те напомня много на модерните клипчета, които влогърките по света правят, за да ни обясняват тайните си за гримиране. Явно обаче, по онова време не е имало термин като "зачервена кожа" или "раздразнена кожа", а простичкото - "нарушена кожа", за която са използвали и специален "медицински фон дьо тен". Ако обаче се вгледаме по детайлно в това видео, ще открием, че още тогава дамите са говорели за контуриране на лицето и са използвали оптичната илюзия на по-тъмни и по-светли цветове!
 

Хм... дали пък това не е сцена от някой гаден древен хорър? Тази процедура за лице ни изглежда доста притеснителна и, нека да сме честни, никога не бихме си я причинили. Всъщност в този клип от 50-те виждаме как буквално облъчват лицето на нищо неподозираща жена. Да, нещо като радиоактивна маска за лице! Скандално, нали?
 

Доста е необичайно мъж да разказва за това как трябва жените да се обезкосмяват или пък да лакират ноктите си. Явно обаче в 50-те години това хич не е било притеснително, защото в това видео чуваме точно това. В него още обещават, че ако обръснем краката си със самобръсначка (онези от едно време), космите никога няма да пораснат отново! We wish!!!


В Този tutorial от 1960г. показва как професионален гримьор демонстрира как е правилно да слагаме фон дьо тен, пудра, спирала и дори червило. Не, не си мислете, че baking метода е нещо ново, даже напротив, ретро мацките доста са се възползвали от него!
 

Химическо изправяне на косата чак от далечната 1948 година. На тогавашните фризьори са им били нужни почти 3 часа, за да изправят добре косата на клиентките си. Процедурата е включвала "тайна смеска от природни масла" и топли гребени.
 

Никога не сме си представяли, че кратко видео, в което дама от 70-те си реши косата ще ни заинтригува толкова... но няма как да подминем съветите като: "100 сресвания на ден правят косата ви по-атрактивна", "това спомага и за доброто здраве на скалпа и косъма" и другите подобни...
 

Годината е 1938, а това може би е първото видео, в което участва и beauty editor... Кой да предположи, че и тогава е имало дами, които се занимават с това? Тенденциите за веждите претърпяват куп промени през годините, а това ретро клипче почти ни кара да се замислим дали всъщност искам дебелите и гъсти вежди на Кара Делевин. Очарователното на тази ретро лента е, че тук се обръщат към жените от всички възрасти. Все пак 40 е новото 20, нали така беше?

More Hair