Следва

Започна обратното броене до DiVino.Taste 2016

Приказка за сладкиши... част 3. Лимонада, кроасани с патлажан и чийз кейк по френски

Приказката продължава...

All About Life преди 7 години

Приказката за сладкиши продължава... След като ви запознахме със Стефан и си поговорихме на дълго и широко с него за сладкиши, торти и всезъзможни други сладки изкушения, нямаше как да не поискаме да разкрие поне една от тайните си рецепти. Късметлии сме, защото се сдобихме с цели три.

Попитахме Стефо за нещо бързо, лесно и вкусно (нашите почитания към Ути Бъчваров!), което да приготвим вкъщи и да е леко. И ето какво той сподели с нас. Ако не ви се занимава или пък ви се стори сложно (а то не е), направо идете в „Гато” и – воала!

Хапва ви се солено – кроасани с патладжан:
Можете да използвате всякакъв тип кори или тесто. Един средно голям патладжан се опушва, но няма да ви кажем как! След това се смесва с по около 50 гр. кашкавал и сирене, 3-4 стръка ситно нарязан магданоз, 1 яйце, щипка сол и черен пипер, и 1-2 счукани скилидки чесън. И се получава перфектната плънка за баничка, за чиято направа ще са ви нужни около 20 минути, и още толкова във фурната на 180 градуса, докато кроасанчетата се подуят, зачервят и станат готови за хапване. Ммм, вкуснооо!

Искате сладко – реден чийз кейк:
Натрошавате обикновени бисквити и ги смесвате с предпочитани от вас ядки. Можете да добавите щипка канела или ванилия, например. Тази основа я полагате на дъното на красива, прозрачна чаша или купичка. Така, заради естетиката! Върху нея слагате изстуден слой лек крем – маскарпоне или крема-сирене, смесен с настъргана лимонова кора и мед. И над него доукрасявате с охладени парченца от всякакви сезонни плодове по ваш вкус.

Ох, Божествена наслада за небцето!

Липсва ви питие – домашна лимонада:
Водата за лимонадата може и да е газирана, ако желаете. Стефан препоръчва за сладостното овкусяване да използвате кафява захар – 1-2 чаени лъжички. Течността смесете със сока от половин лимон и портокал, ¼ грейпфрут и добавете 2-3 стръка прясна мента. Пуснете във високата чаша 2-3 ледчета, украсете ръбчето й със захар (може и обикновена), боднете сламка и чадърче, излезте на терасата и като повдигнете удобно крака и се облегнете, отпийте от свежото питие и се насладете на остатъка от вечерта! Наздраве, Gâteau!

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.