Следва

MFW Пролет/Лято 2017: Bottega Veneta

Джъстин О'Ший напуска Brioni

Което става едва 6 месеца след назначаването му...

All fashion преди 7 години

Което става едва 6 месеца след назначаването му.

В официалното заявление на шефа на Brioni Джанлука Флоре се изказва благодарност на Джъстин О'Ший за съвместната работа и се отбелязва, че модната къща продължава стратегията по обновяване на бранда, която стартира в началото на тази година.

Назначението на О'Ший, без никакъв работен опит като дизайнер, за креативен директор на компанията с повече от половинвековна история, беше бурно обсъждано в пресата. Подобна стъпка на ръководството на Kering, собственик на бранда, бе считана от професионалистите за доста необмислена. В резултат, първата рекламна кампания, снимана под ръководството на О'Ший и пусната това лято, подтвърди предположенията на скептиците. Кампанията беше светлинно далеч от естетиката на Brioni: новият креативен директор покани за снимки на луксозния бранд групата Metallica.

Както и да е, първата колекция на О'Ший за Brioni, която ще остане в историята и като последната, беше представена през юли в рамките на Седмицата на висшата мода в Париж. До този момент Джъстин О'Ший успешно заемаше позицията на глобален директор Мода на онлайн ритейлъра MyTheresa, откъдето засега не коментират има ли вариант за връщането на атрактивния моден човек там.

More All fashion