Следва

PFW Пролет/Лято 2017: CHANEL

MFW Пролет/Лято 2017: Bottega Veneta

Тази година Томас Майер и Bottega Veneta честват двоен празник: 50-ата годишнина на италианската къща и 15 години творчество на Майер към нея...

All fashion преди 7 години

Тази година Томас Майер и Bottega Veneta честват двоен празник: 50-ата годишнина на италианската къща и 15 години творчество на Майер към нея. Дизайнерът използва възможността да благодари на всички колаборатори, които са му помогнали през годините да издигне Bottega от състояние на сигурен банкрут до процъфтяващ бизнес, който днес е втората най-голяма гордост на гиганта Kering след Gucci по печалби.

Отдаден на тази благородна идея, дизайнерът заменя редовното място за показване на колекциите на бранда - самата централа, с Accademia di Brera с цел да побере с 250 повече места, отделени за всички майстори, които работят по дамските и мъжките колекции на бранда. А на финала на дефилето, когато е ред на Майер да излезе и да се поклони на гостите си, той не излезе сам, а с екип дизайнери от ателието му. Чрез този изключително мил жест той също така успява да напомни на публиката за огромното количество креативност и труд, необходими за завършването на една единствена колекция.

Темата на колекцията е "частен лукс", тя е изцяло съсредоточена около себеизразяването на лукса, а тенденциите са напълно пренебрегнати. Майер акцентира върху реалността на дрехите, показвайки я и чрез селекцията на моделите си - най-горещите имена, разбира се, присъстват, но там са също така Гуинивиър Ван Сийнъс, Карън Елсън, Ева Херцигова и Лорън Хътън. Разнообразието на възрастови граници при каста намеква също така какво е и самото място на Bottega в модата днес.

Майер задоволява своето желание на наложи визия от "велика простота и елегантност", която наблюдаваме в основния за колекцията силует - прибран в горната част и с обем в долната, често с плисирани скъсени панталони или миди пола. Цветовата палитра събира класически земни тонове като бордо, тъмносиньо и оранжево, но раздвижва монотонността с елементи на розовото и жълтото.

More All fashion