Следва

СТРАСТНИЯТ ДУЕТ НА БРАД ПИТ И МАРИОН КОТИЯР, разкъсван от шпионски заговори в СЪЮЗЕНИ

Първата ТВ изява на Георги Парцалев припомня "Денят започва с Георги Любенов"

Коя е първата среща на българските зрители с Георги Парцалев.... 

People of art преди 7 години

Коя е първата среща на българските зрители с Георги Парцалев ще видим в неделя (9-ти октомври) в „Денят започва с Георги Любенов”. Екипът на предаването ще върне спомените от 1 май 1966 година, когато за първи път незабравимият актьор се появява пред публика. Записът е от зала „Универсиада”, където Парцалев участва в скеч със Стоянка Мутафова. Това се оказва и първата обща телевизионна изява на двамата велики актьори, които дълги години си партнират успешно.

През есенния телевизионен сезон Георги Любенов започна нова рубрика – в неделя сутрин той ще показва забравени кадри от Златния фонд на БНТ, които са запечатали първите телевизионни изяви на българските звезди – интервюта, скечове, репортажи. Техният живот продължава в рубриката „Живите архиви”.

„Всички познаваме тези артисти, които през годините са били на върха на българската култура, но е любопитно да видим техните първи стъпки и изяви. В това няма елементарна носталгия, а признание и памет, защото аз и целият екип на предаването го приемаме за едно вълнуващо пътуване в историята” – пояснява водещият на БНТ1.

Досега „Денят започва с Георги Любенов” излъчи запис от първата песен на Стефан Воронов, излъчена по българската телевизия. Известният певец и актьор от 60-те и началото на 70-те години на миналия век остава в спомените на поколенията предимно с песните, които е записвал, паралелно с участията си в театъра. Той загива трагично през 1974 година едва на 29 години, но оставя ярка следа. Наскоро зрителите видяха и най-ранното телевизионно интервю на писателя Николай Хайтов, дадено в дома му през 1969 година, където Хайтов обясни защо е прописал толкова късно.

Следващите любопитни срещи от епохата на черно-бялата телевизия ще бъдат с Лили Иванова, Цветана Манева, Йордан Радичков, Невена Коканова, Васил Найденов и още много изявени личности в българската култура.

Гледайте „Денят започва с Георги Любенов” всяка неделя от 09:00 часа по БНТ1!

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра