Следва

Брад Пит и Анджелина Джоли се споразумяха!

Големите любовни истории: Love me if you dare – Марион Котияр и Гийом Кане

Cap ou pas cap?...

People of art преди 7 години

Cap ou pas cap?
Навит или не?

Тя е на 27 години и вече е доста известна из френските кино среди. Той е на 29 и е щастливо обвързан. Марион и Гийом Кане се срещат за първи път през 2002 година, когато започват снимките на филма „Детски игри“ (Jeux d'Enfants/Love me if you dare), но там чаровният им и по детски невинен, харизматичен флирт е чисто приятелски, тъй като по онова време Гийом е женен за колежката си Даян Крюгер.


Кадът от филма "Детски игри"

Близо пет години по-късно, след няколко бурни връзки от нейна страна – Марион се среща с френския актьор Жулиен Расам, с друг свой колега Стефан Жерин–Тиле и с певеца Синклер, и един развод от негова – Гийом слага край на брака си с Даян, а според клюките след това за кратко върти и бурна афера със самата Карла Бруни, двамата френски актьори се събират отново. Този път не само на снимачната площадка, а завинаги – в живота!


Марион е магическа смесица между младежката невинност и френския сексапил, не случайно през 2006г. е избрана и за национална забележителност на Франция. Известна е из филмовите среди с ленти като: „Едит Пиаф: Животът в розово“, „Най-дългият годеж“, „Голяма риба“, „Добра година“ и др. За превъплъщаването си в образа на легендарната певицата Едит Пиаф Котияр печели в една година и "Оскар" и "БАФТА", а по-късно и престижните награди "Златен глобус" и "Сезар". Любовта на Марион, която израства в околносите на Париж, към киното никак не е случайна - баща й Жан–Клод Котияр е актьор, учител. мим и носител на награди режисьор. Обаятелната си външност актрисата дължи на майка си Несима Тею, която в родословието си има вплетени кабили (б.а. - етническа груба на берберите населяваща крайбрежно-планински регион в Алжир) корени, и също е актриса и преподавателка по актьорство за драматичен театър. Кариерата на Марион започва още в детските й години, когато за първи път се качва на сцена за постановките на баща й.



За разлика от съпругата си Гийом няма нищо общо с театъра и киното. Кане израства в семейство, което се занимава и препитава с коне-развъдна дейност. Всъщност в ранните си години той дори иска да гради кариера на жокей и да стане голямо име в конната езда. След тежко падане, когато е едва на 18 години, Гийом обаче категорично решава да се откаже от аристократичния спорт и така се захваща с актьорско майсторство. Кане се записва да учи в частното драма училище Cours Florent в Париж. Следват няколко години на театрални постановки, телевизионни шоута и реклами. Големият пробив на актьора идва с филма Barracuda, за който печели и награда на френски филмов фестивал. В САЩ се разчува с ролята си в емблематичния филм на Дани Бойл "Плажът". През 2006г. пък реализира и втория си филм като режисьор Tell No One, с който печели и цели 4 награди "Сезар", включително и за "Най-добър режисьор."

„Тя е любовта на живота ми! Никога не съм го очаквал, но ето, че се случи. Нуждая се да бъда с някого, който е буден, който не спира да търси. За мен това е Марион“, така обяснява обичта си към Котияр Гийом през 2011 година. Същата тази година френската актьорска двойка се сдобива и с първородния си син, който носи звучното име Марсел.

Въпреки блясъка и привилегированото съществуване, това че са хора ужасно стъпили на Земята обединява Марион и Гийом. Тя обича градинарството и отглежда собствена еко градина, дори се застъпва за различни еко каузи - страстна природозащитничка и деятелка на „Грийнпийс“, а той посвещава свободното си време, освен на семейството и на конни състезания.

„Те се допълват взаимно. Сякаш не са от нашия свят, а са си напълно достатъчни един друг“, разказват приятели на френското семейство.

Може би именно скромният живот, който водят носителката на „Оскар“ Марион и доказалият се вече и като режисьор Гийом, кара медиите и недоброжелателите им вечно да ги набеждават в изневери или раздели.


Ей така, с френска лекота и деликатна романтика Котияр и Кане съвсем наскоро обявиха, че ще стават родители за втори път и са в трескаво очакване на наследника си. За жалост щастливата новина дойде само дни след като Марион бе обвинена в грозна афера в Брад Пит и бе набедена, че главна виновница за разпада на 12-годишните отношения между Анджелина Джоли и Брад Пит.

„Не обичам да коментирам подобни неща, не съм и свикнала, но понеже ситуацията наранява жестоко хора, които обичам, ще си позволя да ви споделя нещо. Първо, преди доста години срещнах мъжа на живота си, баща на първородния ми син и на бебето, което очакваме. Той е любовта ми, най-добрият ми приятел и единственият мъж от когото се нуждая. Второ, благодаря на всички, които се загрижиха за мен, която съм много „съкрушена“. Само да ви уведомя – чувствам се повече от прекрасно. Трето, надявам се всичките хейтъри и драскачи по медиите бързо да се възстановят от злобата, която таят и ги изгнива отвътре. И последно, но не на последно място, пожелавам на Анджелина и Брад, които страшно много уважавам, да намерят мир и спокойствие в този доста бурен период.“, написа Котияр в личния си профил в Twitter, разяснявайки на всички, че екранната и любовна история с Брад Пит, с когото снимаха лентата „Съюзени“ си остава само и единствено на екрана.


Сякаш, като напук на всички неписани правила, Марион и Гийом отказват да увековечат любовната си приказка с траен подпис в ритуалната зала. И до ден днешен френската двойка не е сключвала брак. И двамата отказват да го направят. Нямат и нужда, защото сърцата им бият, като едно вече толкова много години, а това е много повече от мастилото върху хвърчащия лист.

Е, остана ли още някой, който не е убеден, че още преди 14 години Гийом Кане се е осмелил да обича Марион Котияр – по детски, по френски, като на кино, с всичките й недостатъци и с всичките й женски очарования?


 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра