Следва

Architect ReView: Радул Шишков & Design Morphine

SASA Aisian Pub – новата градска легенда на пъпа на София

Знаете ли как се създават легендите? От уста на уста, разбира се. Точно както това се случва със SASA Asian Pub...

All About Life преди 7 години

Знаете ли как се създават легендите? От уста на уста, разбира се. Точно както това се случва със SASA Asian Pub.

И не става дума само за отличния вкус на храната – той е задължителен, но далеч не е достатъчен, за да превърне едно място в градска легенда. Важно е и самото място – да си буквално на пъпа на София е уникална предпоставка, но също не е достатъчно, за да "влезеш в устата " на хората.

За истинските легенди трябват интересни истории. Днес ще ви разкажем две от тях. Започваме с Umami. Umami e в основата на азиатската кухня и култура. Люк Бесон би го нарекъл "Петият елемент", но той е европеец. Всъщност става дума за "Петият вкус", който е съчетание от четирите основни – сладък, солен, кисел и пикантен и носи висшата наслада за сетивата. Доматите и соевият сос са двата продукта, които в най-голяма степен са носители на umami вкуса, затова не е изненадващо, че присътват в различна степен в повечето от азиатските рецепти.



Думата umami не съществува в нито един азиатски език, понятието е създадено от японския химик Кукунае Икеда и е механичен сбор от две думи – невероятно и вкусно. Каквото е новото меню на SASA Aisian Pub. Вече можете да го опитате, да усетите лично umami насладата и да я предадете от уста на уста.

Втората ни история е свързана с понятието Aisian Pub. Подобно на umami, и то е специално създадено, за да опише една уникална концепция. Тази на SASA. SASA е модерен космополитен ресторант, в който се предлагат най-добрите ястия от най-вкусните азиатски кухни. Да, но SASA далеч не е само това. SASA е и "pub" – популярно и достъпно място за срещи по всяко време на деня и вечерта.



В самото сърце на града, SASA предлага едновременно да избягате от ежедневието и да попадате в центъра на събитията. SASA e мястото, където всички се отбиват и докато хапвате хрупкава патица или отпивате любимия коктейл на Брад Пит "Chinese mule", можете да научите на живо много от новините, за които иначе четете в социалните мрежи и медиите.

И да ги предадете от първо лице от уста на уста.

More All About Life