Следва

Крем супа от грах с шунка

Разпятие в розово: За #blackprotest, изборите и БГ рапа

Градска легенда е, че мацките говорим...

All About Life преди 7 години

Градска легенда е, че мацките говорим... Много говорим! Даже из социалните мрежи има куп колажи, посветени на нас. Любимият ни гласи: "Спаси мъж, мрънкай на дърво!". Окей, бръщолевим си ние по женски за... чантички, обувки, мода, футбол! Говорим си, ама можем да говорим за много и то смислени неща!

В новата ни рубрика с гръмкото заглавие, взаимствано от романа на Хенри Милър - "Разпятие в розово" ще си казваме всеки каквото има. Образцовата ни редакция ще е в крак със социалните теми и всяка сряда ще четете "Работническото ни дело".



#blackprotest
Започваме с това... Не, никак не случайно! Защото е важно и защото е твърде страшно, за да е истина, но за жалост е реалност! "Жените не са инкубатори" е слоганът, който е синоним на Полша в момента. Причината ли? Проектозакон внесен в правителството тази година. От 1993 година страната е една от държавите с най-рестриктивни закони по отношение на аборта в Европа. Оказва се, че законите обаче могат да станат още по-варварски и то благодарение на религиозно-юридическата фондация „Ордо Юрис“, която предложи пълна забрана на прекъсването на бременността без никакви изключения. Скандалният, меко казано, проектозакон предвижда до 5 години затвор за умишлено и до 3 години за неумишлено прекъсване на брeменността във всеки неин етап и бе приет от парламента за по нататъшна работа. Същият този парламент отказа друг проектозакон, който предлагаше въвеждане на сексуално обучение в училищната програма, комплексна медицинска грижа по време на бременност, както и възможност за прекъсване на бременността до 12-та седмица. Да видим дали сме разбрали добре? В Полша изнасилената жена ще е задължена да износи и задържи бебето си, в противен случай я очаква затвор! Прокоратурата ще иска обяснение от дамите направили спонтанен аборт! Зародиш, който е необратимо увреден също ще трябва да бъде износен и роден, независимо, че с поемането на въздух извън майчината утроба той ще умре. Лекарите няма да помагат на жените с извънматочна бременност, която често води до смърт за родилката.

Потресени сте, нали? Ние също! Полша още повече! Страната е разлюляна от многобройни протести, които обаче рядко се показват по телевизиите, тъй като това им е забранено. Жените на Полша от години за принудени да практикуват така наречения "абортен туризъм", тъй като в съседните държави Словакия и Чехия медицинската процедура е разрешена.

"Жените не са инкубатори!" и НИКОГА няма да бъдат!

Избори! Избори All over!
Няма как да не споменем идните Президентски избори 2016, които разтърсват държавата и Facebook профилите ни! "Ще бъде Цецка планета" и "Хайде на кюфтетата на Митю" са само част от нелепиците, които ни блъскат ежедневно от екрана, а вече и не само. Отказваме да коментираме кандидатите, от които ще можем да избираме. Отказваме да коментираме и кандидат-президента Цецка Цачева. Ще кажем само едно: Преди време народът ни, простият, свали едно правителство и после пак го върна на власт. Явно евтиното порно и интелигентната простотия ще продължават да властват над клетата ни България.

За кофти БеГе рапа
От "сериозната" ни предизборна кампания минаваме на крехка, по-несериозна тема. БеГе рапа ни не струва, защото рап не е псевдо чалга клип с малко кофти английски и млади момичета, които са зловещи клонинги една на друга. Гадни сме, sorry! Ама ни писна да слушаме по едно и също изречение повтарящо се в песен с малко по-различен бийт и да гледаме как невръстни девойки си мислят, че са много яки, показвайки си пъпчето и безбожно дългите екстеншъни! Това не струва! Това не е рап! Това е нещо като фолк фурията Галена, която е решила да прави "розов" хип-хоп с помощта на Криско и да стреля пачки от цикламено пластмасово пистолетче...



ПОДЧЕРТАВАМЕ, че това са авторски разсъждения на екипа ни, искрени и дори изстрадани, те не ангажират никого с нищо, приликите и препратките с когото и да е не бива да бъдат приемани лично.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.