Следва

Jameson Cult Film Club съживи "Криминале" цели 22 години след премиерата му

Чаша розе, моля! 5 причини да пием лятното вино и през студените дни

Когато кажем розе, си представяме как отпиваме напитката на топлия пясък и вълните галят крачетата...

Health преди 7 години

Когато кажем розе, си представяме как отпиваме напитката на топлия пясък и вълните галят крачетата ни. А сега, когато лятото свърши (тихо плачем) това означава: Довиждане, сладък, освежаващ, розов оттенък съвършенство, нали? Е, не сме съгласни!

Ако не сте фен на топлите напитки с вкус на тиква, които са толкова тематични в момента или не сте готови да се разделите с любимото си питие, само защото е есен, слушайте: Ние се разровихме и разбрахме, че е ОФИЦИАЛНО установено, че розето е всъщност целогодишна напитка.

Ето и 5 напълно основателни причини, поради които да превърнем флирта си с лятното вино в дългосрочна връзка!

Розето, което се прави от червено грозде, е в същата категория вино, в която са и червеното и бялото, и също като тях има огромно разнообразие от сортове. От типично сухото Provence, високо-киселинно розе от Франция, до сладникавото Zinfandel от Калифорния. Розето има много нюанси, което означава, че винаги има поне един за конкретното ни настроение в момента!

То е по-евтино от повечето други видове вина. Не защото е кофти алкохол, а защото не трябва да отлежава, което го прави по-лесно и по-евтино за производство. Всъщност, ако този вид вино отлежи, то само ще загуби освежаващите си качества и стипчивия вкус.

Розето може да се комбинира с всякакви храни. Противно на очакваното този вид вино перфектно се връзва с картофено пюре или крем сосове. Като цяло розето, особено сортовете с повече цвят, са перфектната половинка на по-тежките храни, които похапваме през есента и зимата, защото има повече сладост и концентрация на плодове.

Този вид вино е идеално за пиене преди или след хранене. С други думи, любимата "лятна" напитка е boss-ът на аперитивите. Зa предпочитане е да започнем или завършим менюто си с по-високо киселинно и охладено розе, което е по-подходящо за това от титулуваното бяло вино.

И последно, но не на последно място, да разчупим нормата е по-забавно така или иначе. Все пак, правилата са предназначени да бъдат разбити и в крайна сметка хората трябва да пият това, което им харесва и което радва и задоволява вкуса им.

Пие ви се розе през октомври? На нас ни звучи като супер идея!

Наздраве!

 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.