Следва

Палачинково изкушение

Щастието се крие и в… чаша бира

лия Атанасова е основател и автор на блога за щастие Judway...

All About Life преди 7 години

 Юлия Атанасова е основател и автор на блога за щастие Judway. От 15 години се занимава с медии, маркетинг и реклама, от няколко години насам ръководи дейността на глобална дигитална компания за България. Дълго време търси хобито си, вярва, че в живота трябва да правиш това, което най-много обичаш, защото само тогава мечтите стават реалност. След най-различни опити, стига до идеята за собствен блог. И след този дългогодишен опит в медиите, защо не? Само че сега от новата за нея страна – и като автор. Мисията й е да вдъхновява за откриване на личното щастие и постигането на мечтите и се впуска в това приключение и за себе си, споделяйки пътя си на страниците му.
Днес с нея си говорим за новите ритуали за щастие.



Възможно ли е да си успешен и щастлив?
Ю: Вярвам, че няма непостижими неща. Но за мен успехът в бизнеса и кариерата е пряко свързан и с осъзнаването и поемането на отговорността за собственото щастие. Животът ни подхвърля топки и с това ни помага да си припомним най-големия успех, за който можем да си мечтаем: любовта, вярата, осъзнатостта. И да сме добри – към себе си, към хората, природата.

Кога намираш време за блог?
Ю: Аз самата се презареждам докато го списвам, така че времето за него не ми тежи. Блогът е моето холистично място, където съзнанието среща успеха и амбицията прегръща мира. Започнах да пиша за любовта, щастието и мечтите като най-точния компас на човека в свободното си време и постепенно идеята се разви. Среща ме и с много хора. Например, в рубриката „Споделено за щастието с…” правя интервюта с личности, чиито проекти, избори и начин на живот са доказателството, че всичко зависи от нас и чудесата могат да стават реалност.

Ще те попитаме и теб сега част от тези въпроси. Какво правиш, когато си претоварена или под стрес?
Ю: Дишам, разхождам се или пиша. Последното ми помага най-много, както и определени книги, които обичам да си препрочитам. Създавам си пространство. Да мога да се чуя. Старая се да не стигам до стресови моменти, но това е трудно, свързано е с много упражнение, докато не стане начин на живот. Осъзнавайки това, започнах да наблюдавам тялото си и сигналите, които то ми дава, търся първоизточника на проблемите. Затова уважавам и негативните чувства и емоции, защото и те са източник на информация и носят ключ в себе си. Когато си създам простор виждам ситуациите отстрани. А това помага много за освобождаване на притеснението и страха.



Какво е за теб щастието?
Ю: Споделените моменти със семейството и приятелите. Любовта, усмивките, веселието, любопитството, откриването на новото, творенето, работата, хобитата ми, музиката, времето със себе си, книгите, филмите... Накратко - моменти, в които съм свободна и се наслаждавам с чувство на любов. Щастието е като набъбващите мехурчета – моментно и силно, но отминаващо. Докато радостта – тя е винаги там във всеки от нас.

Как се грижиш за себе си? Сподели ни някои прости трикове, ритуали?
Ю: Грижата за себе си за мен не е лукс, а начин на живот. Съвсем малко е необходимо, за да се преобразим тотално. Като начало, пия много вода. Храната е важна, вслушвам се в тялото си, когато стане въпрос какво ми се яде. Здрав сън, здрава храна, здраво ходене, здрави мисли, здрава вяра и тогава и ние сме здрави. Наскоро се запалих и по идеята да търся мода за щастие, храна за щастие, козметика за щастие в блога.... и така започнах да правя всичките си избори около щастието. Научих много за природните елементи, внесох нови ритуали в ежедневието си. Включих в менюто си и нови продукти, като просо и бира дори.

Бира? Как бирата се свързва с щастието?
Ю: Да, изненада, нали? Но разбрах, че в бирата има хормон на щастието. Оказа се, че аминокиселините в белтъчния състав на пивото стимулират синтеза на ендорфини, известни като „хормони на щастието”. Неслучайно е широко известно, че бирата има меко, релаксиращо и антидепресантно действие. И как да не ни прави щастливи, като в същото време и ни разкрасява… За мен беше новина, като научих, че бирената мая в състава на пивото съдържа желязо, цинк, фолиева киселина и селен, които се използват активно в козметичните продукти и дори СПА процедурите и балнеологията. Именно с бирена мая се приготвят и ефективни кремове, козметични маски, сапуни и тоалетни млека. В комбинация с други натурални продукти като мед, зехтин, мляко и лимон, оказват освежаващо влияние върху кожата. Освен това помага косата да е лъскава и мека, пърхотът изчезва и се отразява положително и върху здравината на ноктите и дори на проблемната кожа. Чаша бира има и успокояващ ефект. Естествено всичко в умерени количества.
Цялото това знание, което откривам покрай темата щастие е едновременно и интересно и полезно.

Моля те сподели някои мъдри думи, които са оказали директен ефект върху живота ти днес?
Ю: За мен всичко е енергия. Лесно е просто да се каже нещо или да се приеме конкретна идея за истина. Но начина наистина да ги разберем и използваме в живота означава да разбираме чувствата си. Да ги приемаме, без да ги осъждаме – ентусиазмът, който напира до пръскане у нас, гневът, който ни дърпа назад и има нужда да бъде овладян, сладката любов… Истинската сила е там – в откриването на собствените ни чувства, като двигател. И тази наша дълбоко скрита енергия ни води в живота напред безотказно. Тя е нашият компас, креативна сила. Подсказва ни кога да забързаме или намалим темпа. Прави ни магнетични и ни приближава към това, което желаем. Тя ни помага да творим чудесата.
Следете LoveBeer bg





 

More All About Life