Следва

Триста и шейсет градуса революция в забавлението с HP Pavilion

Приказка за сладкиши

Приказка за сладкиши...

Food преди 7 години

Миналата седмица точно в три части ви разказахме невероятно сладката приказка за Стефан и неговата кафе-пекарна Гато. 

Както може би си спомняте, той ни сподели три страхотни рецепти за нещо солено, нещо сладко и нещо за пийване. На нас много ни харесаха, затова запретнахме ръкави и редакцията зауха на прясто изпечени кроасани и ванилия от чийз кейка. 

Споделяме ги още веднъж, защото с тези изкушения не можем да се преборим, а и въобще не го искаме. Затова, ето какви са вълшебните съставки: 

Кроасани с патладжан

Трябват ни:

кори за печене или тесто
1 средно голям патладжан
50 гр. кашкавал и сирене
3-4 стърка магданоз
1 яйце
щипка сол
щипка черен пипер
1-2 скилидки чесън

Можем да използваме всякакъв тип кори или тесто. Първата стъпка е да опушим патладжана, но няма да ви кажем как! След това смесваме сиренето и кашкавала, ситно нарязания магданоз, яйцето, солта и череня пипер, и счуканите скилидки чесън. И се получава перфектната плънка за баничка, за чиято направа ще са ни нужни около 20 минути, и още толкова във фурната на 180 градуса, докато кроасанчетата се подуят, зачервят и станат готови за хапване. Ммм, вкуснооо!

Реден чийз кейк

За него ще са ни необходими: 
обикновени бисквити
ядки по желание
щипка канела или ванилия
крем маскрапоне или крема сирене
настъргана лимонова кора
мед
плодове

Натрошаваме бисквитите и ги смесваме с предпочитани от нас ядки. Добавяме щипка канела или ванилия, например. Тази основа я полагаме на дъното на красива, прозрачна чаша или купичка. Така, заради естетиката! Върху нея слагаме изстуден слой лек крем – маскарпоне или крема-сирене, смесен с настъргана лимонова кора и мед. И над него доукрасяваме с охладени парченца от всякакви сезонни плодове по наш вкус. 

И накрая лимонадата

За нея ще ни трябват: 
вода, може и газирана
Стефан препоръчва за сладостното овкусяване да използвате кафява захар – 1-2 чаени лъжички
половин лимон
половин портокал
¼ грейпфрут 
2-3 стръка прясна мента
лед

Лесно е, просто трябва да смесим всичко, след което пускаме във висока чаша 2-3 ледчета, украсяваме ръбчето й със захар (може и обикновена), бодваме сламка и чадърче, излизаме на терасата и като повдигнем удобно крака и се облегнем, отпиваме от свежото питие и се наслаждаваме на остатъка от вечерта! Наздраве, Gâteau! 

More Food