Следва

"Живак" на Амели Нотомб на пазара

Изложба представя бъдещето на архитектурата

Изложба от 130 табла и видеоинсталации на млади архитекти от цял свят се открива в Национална Галерия за...

Events преди 14 години

Изложба от 130 табла и видеоинсталации на млади архитекти от цял свят се открива в Национална Галерия за Чуждестранно Изкуство на 19 май, вторник.

Творбите селектирани от известни световни архитекти ще се борят за премията Яков Чернихов за 2006 и 2008 година. Изложбата представя идеите на новото поколение архитекти, чието творчество ще определя архитектурния облик на 21 век.

Вице-президент на Международната Фондация Яков Чернихов и член на журито на конкурса е известният български архитект Георгий Станишев.

«Повечето архитектурни награди са насочени към отдаване на почит към вече известни, утвърдили се архитекти. Премията Яков Чернихов е може би единствената в света, която се дава авансово, на млади архитекти, чиито творчески потенциал има най-много нужда от поощрение.», коментира събитието Станишев.

Кандидатите за премията Яков Чернихов представят творбите си в изложба от манифести и творчески стратегии, която се организира веднъж на две години.

Целта на изложбата е да покаже как изглежда бъдещето на световното архитектурно пространството.
На победителят се връчва почетен диплом, сребърен медал и сумата от 50 000 евро.

19 май, вторник,
19.00 часа до 6 юни
Национална Галерия за Чуждестранно Изкуство

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.