Следва

Довърши историята и спечели бижуто на HP: Хотелът

10 причини да обичаме "Щастливеца"

Щастливите случайности вече не веднъж ни отвеждат в любимия ресторант. Обичаме да се отбиваме често в "Щастливеца"...

All About Life преди 7 години

Щастливите случайности ни отвеждат обикновено където трябва. Обичаме да се отбиваме често в "Щастливеца", там всичко е точно каквото очакваме и искаме. Атмосферата, храната, усещането, което ни носи това място.

Ето 10-те НАШИ причини, поради които вярваме в щастливата случайност да имаме този оазис в София:

1. Обичаме изненадите! Зверски много. А менюто на “Щастливеца” е винаги различно. Няма как да го посетим два пъти подред, без да намерим добавени поне две нови предложения. А там всичко си струва да се опита. От личен опит го казваме. Защото когато обядваме там... сме едни щастливи жени! 

2. Интериорът ни кара да се почувстваме у дома, а персоналът, който, наскоро разбрахме, наброява около 100 души, е толкова мил и любезен, че ни кара да забравим, че се намираме на публично място. Отпускаме се и се наслаждаваме на хубава храна и приятна компания.



3. Говорейки за храната, прави силно впечатление времето, което отнема изпълнението на една поръчка. на място любезно ни обясняват, че може и да се наложи да почакаме малко повече, но всичко е приготвено в момента, специално за нас. След като веднъж влязохме в светая светих, кухнята на ресторанта, се уверихме, че е наистина така. Всяко ястие се готви в момента, от съвършено пресни продукти. Адски приятно се почувствахме от факта, че все още има ресторант, в който можем да си хапнем вкусна храна, която не е полуфабрикат.

4. "Щастливеца" има обедно меню, при това различно всеки ден от седмицата. Кеф! Идваме на обяд, забравяме за малко офисната обстановка и правим пълен рестарт на деня.

5. Техните рецепти са си техни. Няма как да си поръчаме дори една обикновена "овчарска" салата, без готвачите да са дали своя принос в разнообразяването на традиционната рецепта. Може да е шипка чубрица или свеж розмарин, но нищо, попаднало в менюто не е безмислено прекопирано от готварските книги.

6. И тъй като веднъж вече споменахме менюто, редно е да се върнем пак на него и да отбележим, че “Щастливеца” сменя основното меню на няколко месеца. И за да ни е интересно на нас, посетителите, и за да са в час със сезона. И да ползват на воля свежи продукти, а ние да не свикваме прекалено много. Така любопитството ни гризе всеки път, на път за ресторанта, какво ще ни предложат този път.

7. Еклектиката на интериора ни допада, най-малкото защото няма еквивалент с друго заведение. Имаме любимата си маса, придружена от канапето с възглавниците, в които потъваме, вдясно от входа на ресторанта. Имаме и втория етаж, където обичаме да се качваме когато идваме тук вечер. И да наблюдаваме многото двойки сгушени на долния етаж, унесени в сладки приказки.

8. Обичаме ресторант “Щастливеца”, понеже ни е трудно да си тръгнем оттам. Не ни се случва навсякъде да се отпуснем така, нали?!

9. Всяко сепаре тук е отделна Вселена. И за всички вкусове и предпочитания се намира разнообразие от предложения. Спазваме здравословен начин на хранене, а някои от нас са вегетарианци. Тук дори и веганите няма да останат гладни. Гарантираме ви!

10. Имат си детски кът. Обширно пространство с аниматори, играчки и детски смях. Ех, че хубаво. Така и малките щуреят на воля, докато големите си говорят важни и сериозни неща на по чаша вино.


 


Щастливеца
адрес: бул. Витоша 27
телефон: 02 441 11 55
работно време: 11:00 - 01:00;
www.shtastliveca.com

More All About Life