Следва

Световноизвестният фотограф Ървин Олаф е тук!

ВИРТУАЛНА РЕАЛНОСТ на София Индипендънт Филм Фестивал

За първи път в България, по време на Седмия София Индипендънт Филм Фестивал ще има виртуален кино хъб!...

Movies & TV преди 7 години

За първи път в България, по време на Седмия София Индипендънт Филм Фестивал ще има виртуален кино хъб!
Със сигурност една от най-хитовите тенденции в технологиите, за която се не спира да се говори през 2016 г., е виртуалната реалност (VR). Но когато става дума за срещата между киното и виртуалната реалност, ето една възможност за първа среща с виртуално кино – Седмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал (27.10-06.11).

Именно на тазгодишния Со Индипендънт Филм Фест ще заработи първият в България виртуален кино хъб.Благодарение на специалните очила за виртуална реалност и слушалките към тях, зрителите на фестивала ще имат възможност да гледат абслютно безплатно селекция от филми, произведени от водещите в света компании и представени на Трайбека Филм Фестивал, както и едни от първите български VR филми.

Между филмите, които ще могат да се гледат във виртуалния ни кино хъб са: “INVASION” – от режисьора на анимационния хит „Мадагаскар”- Ерик Дарнел. Този виртуален филм следва страховити извънземни, които идват да завладеят Земята и да унищожат всичко по пътя си. Гражданите на Земята, естествено се надигат срещу злите нашественици, но изненадващо тези земни граждани не са хора, а двойка от най-смирените същества на планетата – две пухкави, бели зайчета.


ASHES

Проектът “ASHES” е игра с движение, пространство и време, която разказва трагичната история на двама влюбени. Режисьор и продуцент е Джесика Кантор, която създава този уникален филм, вдъхновена от легендарната Пина Бауш, известна с умението са да разказва завладяващи истории чрез танц.

Хорър комедията “KILLER DEAL” на режисьора Антъни С. Феранте проследява историята на един продавач на мачете, който се забърква в големи неприятности, когато в евтината му хотелска стая се появява нежелан гост. Следва неочаквана хорър история с изненадващи обрати.

"Куче"

Сред заглавията за виртуалния кино хъб е и българският филм „КУЧЕ” на режисьора Владимир Петев.
 Филмът е разказ за един ден заедно на двама напълно непознати. Боян е около тридесет годишен и е с насинено око. Спешно трябва да си вземе хонорара. Албена е недружелюбната служителка на средна възраст, отговорна за плащането. Кучето й е много болно. Налага се да реши дали да го приспи. И единственият човек, на когото може да разчита се оказва този непознат.



За актуална информация за предстоящия Седми Со Индипендънт Филм Фест, можете да посещавате уебсайта на 
Со Индипендънт Филм Фест
http://soindependentfilmfest.com/films/

More Movies & TV