Следва

Разпятие в розово: За предизборните кампании и американската мечта

"Да хапнем нудли в SASA Asian Pub" е новата мантра на града

Оригинални китайски и японски нудли, поднесени на пъпа на София и то на цените на Нарру – да, това е напълно възможно в SASA Aisian Pub...

Food преди 7 години

Оригинални китайски и японски нудли, поднесени на пъпа на София и то на цените на Нарру – да, това е напълно възможно в SASA Aisian Pub.

Нудлите или азиатската паста са точно толкова популярни колкото и италианските си братовчеди. Само англичаните поглъщат над 18 милиона килограма годишно. Да не говорим за италианците, които колкото и да не им се иска да го признаят, дължат националното си богатство - пастата - на сладкокусния Марко Поло, който така се влюбва в китайските нудли, че донася рецептата им в родната си Италия.

В София нудлите се превърнаха в "новото черно" за любителите на вкусната храна, благодарение на оригиналните рецепти на Sasa Aisian Pub.

Вкусни, засищащи и напълно достъпни като цена (порцията е около 10 лв, а е наистина голяма) нудлите предлагат огромно разнообразие от вкусове и на практика могат да се консумират всеки ден, без да омръзнат. С други думи - обречени са на успех

Китай и Япония спорят повече от 25 века за авторството си над нудлите, а вие, наместо да чакате отговора, можете да намерите и двата вида в SASA Aisan Pub. Чайна нудлите са по-тънки и визуално се доближават до класическите спагети, докато японските Удон нудли са по-дебели и според някои ценители са най-вкусната разновидност на нудлите, но вие не разчитайте на чужда преценка, а опитайте сами.



Важното е, че и двата вида засищат, без са тежки и въпреки че са тестени от тях не се пълнее, защото въглехидратите на вареното тесто се усвояват различно. Още една причина да се превърнат в градска мода за всички нас, които искаме да се наслаждаваме на вкуса на храната, без да изпитваме угризения след това.
На пръв поглед приготвянето им изглежда проста работа, но крайния резултат, както при всяко изкуство, зависи от умението и вложеното сърце на Маестрото.

В SASA Asian Pub майстор-готвачът на нудли е китаец, работил 20 години в един от най-престижните азиатски ресторанти в Лондон и за него приготвянето на съвършените нудли е висша цел.
За да бъдат толкова вкусни, се използва традиционния за азиатската кухня съд уок, който прилича на дълбок тиган с идеално кръгло дъно. Специфичната му форма позволява да се развие изключително висока температура, при която продуктите стават хрупкави отвън и сочни отвътре. Мекият вкус на тестото приятно контрастира с месото или морските дарове, а сосът обединява усещанията в обща хармония за небцето.



Маестрото на SASA Asian Pub препоръчва удон нудли с телешко или пиле и чайна нудли със скариди или калмари. Различните рецепти имат своите тънкости, водещи към така важния за азиатската кухня баланс на вкусовете. За да е сигурен в резултата, той лично опитва всяка една порция преди тя да потегли към масите.
Накрая ни споделя и една тайна “от кухнята” - почти във всички рецепти за нудли намира място стрък див лук, капка сусамово олио и щипка цветен пипер. Останалото е въпрос на точна рецепта, практика и вдъхновение.
А ние за финал ви препоръчваме да опитате удон нудлите на SASA Asian Pub. Ако обичате предизвикателствата, можете да посрещнете рождения си ден с порция нудли, вместо с торта, както правят китайците, за които нудлите са символ на дълголетие. И да ги полеете с любимия коктейл на `Брад Пит Чайниз Мюл.

More Food