Следва

DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички!

Разпятие в розово: За предизборните кампании и американската мечта

Градска легенда е, че мацките говорим...

All About Life преди 7 години

Градска легенда е, че мацките говорим... Много говорим! Даже из социалните мрежи има куп колажи, посветени на нас. Любимият ни гласи: "Спаси мъж, мрънкай на дърво!". Окей, бръщолевим си ние по женски за... чантички, обувки, мода, футбол! Говорим си, ама можем да говорим за много и то смислени неща!

В новата ни рубрика с гръмкото заглавие, взаимствано от романа на Хенри Милър - "Разпятие в розово" ще си казваме всеки каквото има. Образцовата ни редакция ще е в крак със социалните теми и всяка сряда ще четете "Работническото ни дело".



Американците предпочитат да ги удари метеор пред Тръмп и Хилари...

И ги разбираме доста добре. Не че предизборната кампания у нас върви по-гладко, а листа с възможностите за избор ни изпълва с вдъхновение, но поне си нямаме Тръмп или Хилари за кандидати. А там проучванията направени предизборно сочат, че младите хора симпатизират на идеята метеор да унищожи земята, преди някой от двамата да вземе властта.

Поне това публикува вестник “Гардиън” след поредния публичен дебат на двамата основни кандидат-президенти от двете най-големи партии в САЩ. Разбира се, този избор демонстрира пълното несъгласие и с двете предложения, които нека си кажем истината са си доста неприемливи.



Изключвайки всички мемета и целия скандален шум около Тръмп покрай #brekzit, той не спира да се поставя под светлината на прожекторите, при това на грешните прожектори. Само преди седмица скандален запис на негово изказване насочен срещу нежния пол, отряза половината от гласовете да попаднат в неговата урна. След циничното изпълнение милиардера се усмихна кротко и заяви: „Това беше просто закачка, личен разговор, който беше проведен преди много години. Извинявам се, ако някой се е почувствал обиден".

Дъщерята на кандидат-президента Иванка Тръмп обяви публично, че изказването на баща й е вулгарно и се срамува. А преданата му съпруга Мелани, определи думите му като “момчешки приказки”. Което вероятно не е далеч от истината, понеже такива необмислени и вулгарни изказвания, биха били по-очаквани от тинейджъри, отколкото от позастарелия г-н Тръмп.

И ако трябва да се разровим до основи в демокрацията и политиката на свобода на словото и изказването, няма как да останем безмълвни пред агресивната политика на 107 всекидневника и 31 седмичника, които буквално призовават американските граждани да гласуват за Хилари Клинтън. Което е меко казано скандална изява на печата. The New York Times, The Boston Globe, Los Angeles Times, Houston Chronicle,Washington Post са само малка част от тях. Но са едни от най-големите ежедневници, които гражданите потребляват.



Странен факт е, че всеки скандал, независимо колко малък е около името на Тръмп се превръща в медийна вихрушка, която бушува със седмици, а за връзките на фондация „Клинтън“ с правителствата на Саудитска Арабия и Катар не се споменава и дума от никоя от водещите медии в САЩ. Здравословните й проблеми също биват умело прикривани и подминавани, до припадълка на честванията на годишнината от атентатите на 11 септември. А разкритията по повод заплахите, които тя е отправяла към създателя на платформата Уикилийкс, Джулиан Асанж са сякаш черешката на несъществуващата торта в чест на Хилари. Подобна масова политика сред медиите в подкрепата на един единствен кандидат никога не е имало в скромната 200 годишна американска история и в, която и да било европейска такава. Разликата обаче този път според политическите наблюдатели не се състои само в тази масовост, ами и в откритите призиви да се гласува за нея.

И така остава ни въпроса, след като американските медии до скоро бяха сочени като пример за демократичност и плурализъм, какво се случва, и къде точно отидоха тези им ценности, които бяха така високо уважавани?!




Ето за какво си говорихме в пилотния епизод на рубриката миналата седмица!


 

 

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 4 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.