Следва

PFW Пролет/Лято 2017: Hermes

Men’s Exhibit: Фино украсена реалност от Gucci

Принтове, цветя, техниколор, вталени сака, мини зоологическа градина, мотиви от копринените тапети от преди век и всичко това минало през филтрите на Уес Андерсън представлява новата мъжка линия на Gucci...

All fashion преди 7 години

Принтове, цветя, техниколор, вталени сака, мини зоологическа градина, мотиви от копринените тапети от преди век и всичко това минало през филтрите на Уес Андерсън представлява новата мъжка линия на Gucci. И ако цялата тази образност не предизвиква достатъчно асоциации в умът, то значи не сте дорасли за да разберете напълно концепцията за мъжка мода и стил на Алесандро Мишел, криейтив директорът на Gucci. Шегуваме се, разбира се!

Но доволно потъркахме ръце, когато за да демонстрира напълно целия размах на мъжката линия, покани бъдещия господин Бонд, който и така разтапя сърцата ни, Том Хидълстън, за една запомняща се фотосесия.

Така откриваме, че зад първоначално стряскащия микс от цветове, десени, шарки и модели се крие една наистина фантастична колекция, която може да ни отведе както на екзотично пътешествие из Индия, така и да ни върне назад към 17-ти век, време, в което след първата половина на века експериментите с цветовете и десените са достигнали своя пик, именно при мъжкото облекло.

Новата колекция на световния гигант напомня много на костюмите от онова време, време, в което дори перуките са били не само задължителни, ами и цветни. А гримът е бил неотменима част от соанирането както на жените, така и на мъжете. Странно, нали?

И така попаднал отново в центъра на събитията, модния бранд се ориентира бързо, кой е най-актуалния и секси мъж, за да представи новата си колекция. Съвсем естествен ни се вижда изборът на Хиделстън, с неговото аристократично британско излъчване. Фотосесията е заснета в имението на прочутия сценограф и декоратор Тони Дюкет, от дългогодишния сътрудник на Алесандро Мишел, Глен Лъшфорд, един от най-обичаните и популярни британски модни фотографи. Негови произведения не веднъж са красили кориците на Vogue и други фешън библии.

Като на шега Gucci вкараха в умовете ни тази цветна експлозия от щампи в розово, серпентини, класическо червено,мокасини с пух. Няма връщане назад. Навлизаме е една наполовина психеделична, наполовина аристократична атмосфера, в която фантазията среща действителността и резултата главозамайва.

More All fashion