Следва

Петте спирки тази седмица

The Book of Faces

Склада и Изолде Принджерс имат удоволствието да представят The Book of Faces

Events преди 14 години

Склада и Изолде Принджерс имат удоволствието да представят книга и изложба на белгийската художничка Саския Пинтелон, която живее в Шри Ланка от 30 години. В „Книга за лицата” Саския Пинтелон представя последните си творби на тема уредения брак, вдъхновени от обяви, публикувани в шриланкски ежедневник.
Творбите й са представяни в Белгия, Франция, Германия, Индия и Шри Ланка.

The Book of Faces
e първата монография, публикувана за нея, която е проект и по дизайн на дъщеря й Изолде Принджерс и Andy Amadi Okoroafor.

Палитрата й включва убити, земни цветове, подчертани от случайни проблясъци на бялото върху рециклираната хартия. Художничката се концентрира върху простотата и истинската природа на обектите си. Щрихите й са ярки и отчетливи; лицата в творбите й без изключение имат диво и напрегнато изражение.
Образът на женствеността, обрисуван от Саския Пинтелон, е чувствен и концентриран. Картините й са като отпечатъци; те пропиват платното, появявайки се и изчезвайки като призрачни сенки. Това е образ на човечеството в най-дълбокото му и несигурно състояние, като постоянно в творбите й се усеща съзнание за социалната реалност на страната, в която художничката живее понастоящем - Шри Ланка.

Книгата The Book Of Faces ще се продава ексклузивно само в Склада, а по време на изложбата ще се продават и принтове на някои от картините на Саския Пинтелон. Всички приходи от продажбата постъпват в благотворителната фондация на Пиер Принджерс в Шри Ланка – BAFLK.

www.baflk.org
www.belconsulrehabfund.org

Откриване и представяне на изложбата Book of faces - 20 май, Склада
улица „Георги Бенковски” 11, ет.4, 18 часа
Експозицията продължава до 26 май
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?