Следва

Приказки за бижута: В страната на чудесата на Thomas Sabo

PFW Пролет/Лято 2017: Balenciaga

Креативният директор на Balenciaga Демна Гвасалия е едно от най-споменаваните имена в модния бизнес днес...

All fashion преди 7 години

Креативният директор на Balenciaga Демна Гвасалия е едно от най-споменаваните имена в модния бизнес днес. Грузинецът несъмнено умее добре да се възползва от момента, защото вероятно знае, че това ще бъде наистина само момент. Акцент в пролетно-лятната му колекция за старата френска къща е спандекс материята, която не само идва в болезнено ярки цветове, но и пропълзява предизвикателно по супер тесните клинове-ботуши. Освен спандекса, наблюдаваме още детайли от латекс, които макар и по-деликатни, съвсем не остават незабелязани.

Наблюдавайки работата на дизайнера дотук, архитектурните обеми в рамената съвсем не ни изненадват. Присъстващи по почти всяка една връхна дреха, те са изключително заострени в профил и изглеждат неудобни за носене. Останалата част от колекцията немалко се доближава по внушение до собствения бранд на грузинеца Vetements - силни цветове и флорални принтове, наподобяващи досущ тези от магазините за втора ръка. Разбира се, разпознаваемият за дизайнера суитчър с качулка отново е тук, както и обновената версия на евтина пазарска чанта от предишната му колекция - този път тя е кръгла и доста пухкава.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.