Следва

Style hack: Прецакай Кание Уест с 850$

Темата на Met Gala 2017 е...

Най-сетне! След седмици на спекулации темата на The Met Gala 2017 най-накрая бе обявена...

All fashion преди 7 години

Най-сетне! След седмици на спекулации темата на The Met Gala 2017 най-накрая бе обявена.

Metropolitan Museum of Art в Ню Йорк потвърди, че темата за годишния Met Ball и Costume Institute exhibition е Rei Kawakubo/ Commes Des Garcons.

Още в началото на септември се спекулираше, че Rei ще бъде предмет на благотворителния бал към Института по костюмите, който е известен като "най-голямата нощ Mна мода".

"Rei Kawakubo е един от най-важните и влиятелни дизайнери на последните четиридесет години", каза кураторът на Института по костюмите Андрю Болтън. "Като ни кани да се преосмислим мода като обект на постоянно създаване, почивка, и хибридност, тя дефинира естетиката на нашето време.", допълни още той говорейки за влиятелната японка.

Като дизайнер зад Comme Des Garcons и концепцията Dover Street Market store в Лондон, само по себе си се разбира, че Мет Гала ще бъде вдъхновен от уникални и радикални дизайни на Rei е - диференцирани рокли палатки, смели щампи и структурни силуети.



Благотворителния бал към Института по костюмите традиционно ще се проведе на 1-ви май, в първия понеделник от месеца. Партито ще бъде председателствано от Кейти Пери, Фарел Уилямс и Ана Уинтър, а Kawakubo ще е почетен председател. Изложбата ще бъде спонсориран от Apple, Condé Nast, Farfetch, H & M, и Maison Valentino.

More All fashion